Ezen a télen miért van ennyire meleg?
Néztem az iőjárást, hogy a hét vége felé hogyan alakul a hőmérséklet és basszus azt veszem észre, hogy emelkedik :(
a télen eddig csak párszor volt hó, elolvadt délre kb. azóta mind pluszok vannak. most is 7 fok van, a hét többi napjára 10 fok fölötti hőt ír. Éjszaka is alig megy le 0 fok alá, tényleg max -1, -2 fokig. Pár hete volt már 18 fok is kint, szóval nagyon fura ez így :( Ezt mi okozhatja?
Emléskzem, gyerekkoromban is volt ilyen (30 éve) akkor is fura volt, hogy valamiért azon a télen csak lehűlt az idő, nem volt tél konkrétan. A múlt nyáron itt nálunk 33-36 fok volt. rekord meleg, mert az elmúlt 20 évben a 30-at sem érte el nyaranta.
Van egy ilyen globális klímaváltozás nevű dolog.
Nem tudom hallottál-e már róla :p
Van néhány olyan nagytérségi időjárási helyzet, amik egyike sem nevezhető ritkának, és amik télen a Kárpát-medencébe enyhe levegőt szoktak hozni. Na ezen a télen eddig kb. mindegyik ilyen helyzet megmutatta magát.
Egyébként most kezdődik az évnek azon része, amikor már az egész északi félgömbön gyors ütemben hosszabbodnak a nappalok és erősödik a napsugárzás. Ennek megfelelően egy-egy rövid 10-15 fokos kora tavaszi kóstoló nem számít rendkívülinek februárban. Na meg ne számíts tartós enyheségre, hét végére országszerte fagyosak lesznek az éjszakák.
"Ezen a télen miért van ennyire meleg?"
"Néztem az iőjárást, hogy a hét vége felé hogyan alakul a hőmérséklet és basszus azt veszem észre, hogy emelkedik :("
Tehát szerinted az idei tél a következő hétvégére fog esni?
tavaly enyhébb volt
idén ezressel több a gáz számla.
"idén ezressel több a gáz számla."
Idén sok volt a derült nap, enyhe délutánokkal, de ahhoz képest a hajnalok gyakran eléggé lehűltek (míg az esősebb enyhe teleken gyakran éjszaka is marad plusz fok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!