Vajon valaha sikerül megfejteni a Voynich-kéziratot?
Nem tudtam erről, de már a név is érdekesen hangzik voynich vojnics. És kiváncsivá tett... Egy napig olvasgattam. Az első benyomásom az írásról a kifordítás, kitekerés. Ezt bárki alátámasztja, aki tud tükörírással írni. Persze ez nem tükörírás, mégis olyan benyomást kelt, számomra.
Tehát jobbról balra benyomást keltő, de a tudósok egyetértenek abban, balról jobbra folyó írás.
A másik benyomásom héberes íráskép, nem héber, de inkább héberes, mint arab.
A diagnózisom a következő. Nem halandzsa. Egy tükörírásnak kinéző héberhez hasonlító szöveg.
Tulajdonképpen három eset lehetséges.
1. Valaki(k) lejegyezték valamilyen elfeledett nyelven és/vagy módon.
1. Valaki kitalált egy zseniális titkosírást és/vagy nyelvet.
3. Valaki kitalált pár jelet és félig random módon "szavakat" alkotott belőlük.
Engem csak 1 dolog érdekel.
A 15. szazadban miért talált ki valaki ekkora kamut ilyen terjedelemben?
A benne lévő információ a mai ember számára érdektelen. Én írtam azt a könyvet a 14 században. A titkosítással megőriztem, hogy az egyház vízbe őljön eretnekség vádjával. A későbbiekben mi alkémisták azt találtuk ki mivel verhetnénk át a papokat, hogy ne vegyék a fejünket.
Hermanius Mora főalkímista predátor zseniális ötlettel állt elő; mégpedig a (van erre a jelenségre egy jó melléknév, de nem jut eszembe) azt találtuk ki aranyat csinálunk. Ekkor fölébredt a papok (melléknév) és helyet biztosítottak számunkra a templom alaksorában.
Vatikán... valójában sosem tudtunk aranyat csinálni, és soha sem volt ez a célunk, de ha nem ezt mondjuk, akkor a papok nem biztosítják a védelmünket.
Valójában a Daedric rendet szolgáltuk, célunk az Oghma Infinium felkutatása, amire
Septimus Signus alkímista írt. Véres történet, nem sátánista, csak véres. 5 emberi faj vérét kellett venni érte.
#9 Nem az info érdekes, (az biztosan egy ezos baromság, amiért az egyház az írót vízbe őlte volna.)hanem az hogy kifog az okostojásokon, és mi a mentségük?
Ez egy "halandzsa"
és nyugodtan alszank
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!