Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Vajon valaha sikerül megfejten...

Vajon valaha sikerül megfejteni a Voynich-kéziratot?

Figyelt kérdés
Van olyan kutató, aki jelenleg is dolgozik rajta és jó úton halad afelé?

#Voynich #számadók
2022. febr. 2. 02:02
1 2
 1/12 A nagy Levin ***** válasza:
91%
Azt már többször"megfejtették". De szerintem,ha csak nem egy értelmetlen szöveg az egész, előb- utóbb valaki sikerrel jár.
2022. febr. 2. 02:50
 2/12 anonim ***** válasza:
72%
Már rég megfejtették statisztikai elemzésekkel. Halandzsa az egész szöveg.
2022. febr. 2. 03:23
 3/12 anonim ***** válasza:
13%

Nem tudtam erről, de már a név is érdekesen hangzik voynich vojnics. És kiváncsivá tett... Egy napig olvasgattam. Az első benyomásom az írásról a kifordítás, kitekerés. Ezt bárki alátámasztja, aki tud tükörírással írni. Persze ez nem tükörírás, mégis olyan benyomást kelt, számomra.

Tehát jobbról balra benyomást keltő, de a tudósok egyetértenek abban, balról jobbra folyó írás.

A másik benyomásom héberes íráskép, nem héber, de inkább héberes, mint arab.

A diagnózisom a következő. Nem halandzsa. Egy tükörírásnak kinéző héberhez hasonlító szöveg.

2022. febr. 2. 09:02
 4/12 A nagy Levin ***** válasza:
93%

Tulajdonképpen három eset lehetséges.

1. Valaki(k) lejegyezték valamilyen elfeledett nyelven és/vagy módon.

1. Valaki kitalált egy zseniális titkosírást és/vagy nyelvet.

3. Valaki kitalált pár jelet és félig random módon "szavakat" alkotott belőlük.

2022. febr. 2. 09:23
 5/12 anonim ***** válasza:
79%

Engem csak 1 dolog érdekel.

A 15. szazadban miért talált ki valaki ekkora kamut ilyen terjedelemben?

2022. febr. 2. 09:35
 6/12 MDaniel98 ***** válasza:
91%
Szerintem nem nagyon fog sikerülni senkinek sem értelmet találni benne, az biztos, hogy jelenleg ismert nyelven nem íródhatott, a nem ismert nyelveket, pedig igen bonyolult megfejteni, és eddig senkinek és semminek nem is sikerült, szerintem nem is fog.
2022. febr. 2. 10:01
 7/12 anonim ***** válasza:
34%
#6 És így akarnak az emberek idegen, intelligens életformákkal kapcsolatot felvenni... hogy még ezt se tudják megfejteni. Akkor egy idegen életforma kommunikációját hogy akarják?
2022. febr. 2. 10:10
 8/12 anonim ***** válasza:
28%

A benne lévő információ a mai ember számára érdektelen. Én írtam azt a könyvet a 14 században. A titkosítással megőriztem, hogy az egyház vízbe őljön eretnekség vádjával. A későbbiekben mi alkémisták azt találtuk ki mivel verhetnénk át a papokat, hogy ne vegyék a fejünket.

Hermanius Mora főalkímista predátor zseniális ötlettel állt elő; mégpedig a (van erre a jelenségre egy jó melléknév, de nem jut eszembe) azt találtuk ki aranyat csinálunk. Ekkor fölébredt a papok (melléknév) és helyet biztosítottak számunkra a templom alaksorában.

Vatikán... valójában sosem tudtunk aranyat csinálni, és soha sem volt ez a célunk, de ha nem ezt mondjuk, akkor a papok nem biztosítják a védelmünket.

Valójában a Daedric rendet szolgáltuk, célunk az Oghma Infinium felkutatása, amire

Septimus Signus alkímista írt. Véres történet, nem sátánista, csak véres. 5 emberi faj vérét kellett venni érte.

2022. febr. 2. 10:44
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
Egy kisgyerek összekapart valamit. Számít hogy mit? Okosabbak leszünk? Nem.
2022. febr. 2. 10:45
 10/12 anonim ***** válasza:
0%

#9 Nem az info érdekes, (az biztosan egy ezos baromság, amiért az egyház az írót vízbe őlte volna.)hanem az hogy kifog az okostojásokon, és mi a mentségük?

Ez egy "halandzsa"

és nyugodtan alszank

2022. febr. 2. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!