A reflex az örökletes, velünk születik, vagy fejleszthető\korral fejlődik?
Meg hogy hogyan is működik ez a "tudás"?
Furcsanak talalom amikor valami hiretelen tortenik arra hirtelen reagalok...:D
Ha forintban fel akarnam merni, hogy mennyi az az ertek amin segitettem, akkor felbecsulhetetlen lenne. Egy masik ember szeme vilagat a kivalo reflexemnek hala, megmentettem.
Ha villantok a reflexemmel, altalaban felhozzak hogy milyen jo..
...hallottam azt is hogy online lovoldozos jatekok fejlesztik. ez igaz, vagy csak mende-monda?
"reflex: a mozgásfajták egy fajtája, két csoportja: a feltétlen vagy velünkszületett reflex, amely az adott faj minden egyedénél automatikusan kiváltható és minden esetben ugyanolyan válaszreakció várható az adott inger megjelenésekor; és a feltételes vagy tanult reflex, amelyet gyakorlás, tapasztalatszerzés útján egyénileg sajátít el mindenki"
Mivel a veleszületett reflex már így is a lehető leggyorsabb úton jut el a válaszig, nem sokat lehet rajta fejleszteni. Viszont a tanult reflexek fejleszthetők is lehetnek akár. Lehet, hogy kiépül egy gyorsabb, közvetlenebb pálya a célszervig, vagy a meglévő erősödése, de ennek is van egy maximuma. (Én így gondolom.) Szerintem a reflex nem fejleszthető számítógépes lövöldözős játékokkal. Vagy az történik, hogy bizonyos mozgásokat nagyon alaposan betanulsz, és gondolkodás nélkül tudod csinálni (pl bicózás is ilyen), vagy az érzékelésed tanult új dolgokat. Pl repülő golyóra is figyelsz, amire más nem...
A reflex szerintem az éberségi állapottól is függ valahol... Hogy mikor veszed észre a veszélyt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!