Minek a James Webb távcső ha 10 év és kimulik?
Úgy érzem, hogy itt többen félreértésben vannak. A James Webb nem lesz folytonosan a Föld árnyékában. Ugyanis nem pont az L2 pontban lesz, hanem akörül fog keringeni. (Ilyen távol szerintem amúgy sem tudná teljesen kitakarni a Föld a Napot, már inkább gyűrűs napfogyatkozás lenne.)
Nem is volna praktikus, mert árnyékban nem tudna a napelemeivel energiát nyerni.
Nem véletlenül van rászerelve egy marha nagy árnyékoló ernyő rendszer. Az L2 pontba (pontosabban környékére) való pályára állításnak nem az a fő előnye, hogy a Napból nem jut oda fény (mert jut), hanem az, hogy a Földről és Holdról visszaverődő fény nem zavar be a mérésekbe.
Ezzel a távcsővel olyan dolgokat szeretnének mérni, amit idáig nem lehetett. Ezért kellett összerakni.
Viszont ezt 10 év alatt tuti le tudják mind mérni, utána pedig elavul az egész.
Már egészen új fajta mérési módszereken dolgoznak, csak azt még nem tudják megvalósítani.
Köszönöm szépen, már értem!
Milyen nagy már a Tudomány!
Úgy jó!
Amúgy simán előfordulhat az is, hogy 10 év múlva már lesznek atomrakéták, aztán mennek velük az űrhajósok pár tesztkört.
Mondjuk szervizelni, az nagyjából megfelelő táv egy ilyen próbakörre egy ilyen járműnek.
10-15 év múlva már az alcubierre meghajtás tesztjei fognak menni.
Meg az első próbálkozások a tér-idő kapu nyitásra, hogy könnyebben tudjanak majd az új technológiákkal a csillagok között utazni.
"Viszont ezt 10 év alatt tuti le tudják mind mérni, utána pedig elavul az egész."
Én inkább azt mondanám, hogy ha 10 év után is működőképes marad: utána minden nap ajándék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!