Nem nevetséges hogy mivel magyarázkodik a "tudomány"?
Érdekes ez a kép, ki akartam deríteni hogy mi csinálja ezt.
Tudomány:
"0–40 km-es magasságban és felette a földi légkör össztömegének kb. 1%-a található, a nyomás a tengerszinten mértnek 1/100 000–ed része. Nagyobb villámkisülések után a zivatarfelhő fölött rövid ideig elektromos tér alakulhat ki, amelynek az erőssége kisebb légsűrűség mellett lokálisan meghaladhatja a légköri kisülés létrejöttéhez szükséges kritikus értéket. Ekkor jöhet létre vörös lidérc."
Ez nem magyarázat, csak 1-2 számadat.
A növények azért nőnek a földből, mert a levegőben az oxigén molekulák a gravitáció hatására nyomást hoztak létre, azért. Értelmetlen maszlag hülyeség.
Kérdező szövegértés....
"Érdekes ez a kép, ki akartam deríteni hogy mi csinálja ezt."
"....Nagyobb villámkisülések után a zivatarfelhő fölött rövid ideig elektromos tér alakulhat ki, amelynek az erőssége kisebb légsűrűség mellett lokálisan meghaladhatja a légköri kisülés létrejöttéhez szükséges kritikus értéket. Ekkor jöhet létre vörös lidérc."
És csak a kérdésedben a "Tudomány:" alatti első mondatot vettem ki...
De így folytatja:
"Hasonló színű ködfénykisülés laboratóriumi körülmények között is előállítható egy légritkított, alacsony nyomású üvegcsőben, melyre több ezer voltos feszültséget kapcsolunk."
Elismétlem, szövegértés.
Közös forrás:
Nem elsőre engem is megzavart,😅
Csak nekiálltam szűrni az adott.
Látom, nem fogod fel, ezért hülyeségnek minősíted.
Leegyszerűsítem.
Ez neoncső:
Ritkított gáztérben folyó elektromos áram által létrehozott fény.
A vörös lidérc ugyanez. Felső, ritka légkörben a viharok, villámok elektromos árama által létrehozott fény.
Értem?
Kedves Kérdező!
Hadd segítsek! Magyar wikipedia ≠ tudomány! Talán ha tudományos oldalakon próbálnál tájékozódni, ott kapnál jobb magyarázatokat is. Például ajánlom figyelmedbe:
Vagy (bár ez nem annyira tudományos oldal, de még minig nagyságrendekkel közelebb áll hozzá a magyar wikipediánál):
A "magyarázkodás" és a szövegértés két fogalom. Te nemcsak nem értetted meg a szöveget, de rögtön minősítetted is. Ez a mások által is említett probléma súlyosabb változata.
Egy bizonyos ismeret után el lehet jutni a tudomány tiszteletéhez, alatta semmiképpen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!