Szerintettek a mi életünkben, még le fogunk telepedni a Mars-on vagy más bolygókon, egyáltalán meg van hozzá a kellő tudásunk, hogy egy új kolóniát alapítsunk egy idegen bolygón?
Gondolok itt a hajtóművekre, hogy hamarabb érjünk el egy idegen bolygóra, vagy az építkezések kivitelezése egy másik planétán.
Messze vagyunk még, attól amit, sc-fi filmekben szoktunk látni.
A kérdés érdekes és sok gondolatom támadt ezzel kapcsolatban.
Most vessük el azt, hogy a jelenlegi technológiánk nem teljesen alkalmas egy kolónia létrehozásában a Marson, nem vagyunk messze tőle, hiszen emberek élnek a világűrben, nemzetközi űrállomás üzemel már régóta, ezt a távolság ugyan még a Mars esetében tovább nehezíti, de nem lehetetlen immár eljutni oda és a technológia feltétlenül fejlődni fog.
Viszont felmerül a kérdés, hogy miért, hogy minek?
Amerika felfedezése után számos kolóniát alapítotak és azoknak sem volt sok haszna eleinte, bár ott mások voltak a problémák, de attól függetlenül a nagy költséggel és erőfeszítéssel létrehozott kolóniák közül jónéhány elpusztult és sokáig nem volt haszon belőle, de végül egyre több dolog adott értelmet a távoli kontinens birtokba vételére, megjegyzem itt a nemesfémek, fűszerek gazdaságos behozatalának reménye nagy vonzerőt jelentett.
Valami haszonnak feltétlenül kell származnia egy bolygó kolonitzálásából, de egyenlőre nem tudom elképzelni, mi tehetné ezt rentábilissé, mert még ha tiszta aranyból is volna, akkor sem érné meg onnan szállítani a Földre bármilyen ásványkincset, márpedig csak azért, hogy ott is legyünk, nagy volumenben nem tudom elképzelni ennek racionalitását, most eltekintve a nehézségektől, amelyek esetleg megoldhatóak már most is, vagy lehetnek relatv rövid időn belül, de mégis kellene valami, hogy a rengeteg költségnek, erőfeszítésnek értelme legyen.
Nem igazán látok erre esélyt, ezért szerintem nem sok értelme van jelentős kolonizációnak, mert minek?
Kétlem, de a Holdbázis szerintem összejön. És a halálos ágyamon még talán hallok majd az első adag aszteroida eredetű nemesfémről.
Kb. ugyan azt tudja a Hold, csak közelebb van.
Söt ha egyszer lenne gyártás a holdon, holdkőből, még űrliftet is tudnánk építeni kevlárból.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!