Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szerintettek a mi életünkben,...

Szerintettek a mi életünkben, még le fogunk telepedni a Mars-on vagy más bolygókon, egyáltalán meg van hozzá a kellő tudásunk, hogy egy új kolóniát alapítsunk egy idegen bolygón?

Figyelt kérdés

Gondolok itt a hajtóművekre, hogy hamarabb érjünk el egy idegen bolygóra, vagy az építkezések kivitelezése egy másik planétán.

Messze vagyunk még, attól amit, sc-fi filmekben szoktunk látni.

2021. dec. 12. 16:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha megnézed, hogy mikor keletkezett a föld, az evolúció során kialakult élet fejlődését a napjainkig, akkor láthatod, hogy az emberi faj nagyon nagyon fiatal. Ha megnézed most azt, hogy mekkora volt a technikai fejlődés az utóbbi mondjuk 50-100 évben, akkor lehetséges az, hogy az elkövetkező 50-100 év múlva akár az a fejlettség is létrejöhet amivel a Marsi utazás illetve egy ottani kolónia is megvalósulhat. Hogy meg fog e, az más kérdés, mert lesznek még itt addig egyéb problémák is amit inkább meg kellene oldani. Más bolygókra eljutni az szinte kizárt. Ha a legközelebbi exobolygót vennéd célba az is kb 4-5 fényév távolságban van. Az rengeteg. Oda maximum generációs űrhajókkal van esély eljutni, és vagy egyéb scifibe illő megoldással. Ezekre nem valószínű, hogy a jelenlegi fejlődés ütemét tartva megvalósulhatnak 100 éven belül. Pedig az egy pillanat csak a föld történetében. Az emberiség életében mondjuk már nem. Az univerzumban pedig semmi.
2021. dec. 12. 18:11
 12/18 anonim ***** válasza:
Ha elnézem ami most történik a világban én azon is csodálkozom, hogy a gőzöst feltaláltuk.
2021. dec. 12. 18:14
 13/18 anonim ***** válasza:
Egészen biztosan nem.
2021. dec. 12. 20:24
 14/18 anonim ***** válasza:
Nem tudom miért lettem nullára pontozva, csak a tudományos tényeket mondtam el. De akkor pontozzátok le azokat a szakembereket is, akik 50 éve ezzel a kérdéssel foglalkoznak.
2021. dec. 12. 20:40
 15/18 anonim ***** válasza:

A kérdés érdekes és sok gondolatom támadt ezzel kapcsolatban.

Most vessük el azt, hogy a jelenlegi technológiánk nem teljesen alkalmas egy kolónia létrehozásában a Marson, nem vagyunk messze tőle, hiszen emberek élnek a világűrben, nemzetközi űrállomás üzemel már régóta, ezt a távolság ugyan még a Mars esetében tovább nehezíti, de nem lehetetlen immár eljutni oda és a technológia feltétlenül fejlődni fog.

Viszont felmerül a kérdés, hogy miért, hogy minek?

Amerika felfedezése után számos kolóniát alapítotak és azoknak sem volt sok haszna eleinte, bár ott mások voltak a problémák, de attól függetlenül a nagy költséggel és erőfeszítéssel létrehozott kolóniák közül jónéhány elpusztult és sokáig nem volt haszon belőle, de végül egyre több dolog adott értelmet a távoli kontinens birtokba vételére, megjegyzem itt a nemesfémek, fűszerek gazdaságos behozatalának reménye nagy vonzerőt jelentett.

Valami haszonnak feltétlenül kell származnia egy bolygó kolonitzálásából, de egyenlőre nem tudom elképzelni, mi tehetné ezt rentábilissé, mert még ha tiszta aranyból is volna, akkor sem érné meg onnan szállítani a Földre bármilyen ásványkincset, márpedig csak azért, hogy ott is legyünk, nagy volumenben nem tudom elképzelni ennek racionalitását, most eltekintve a nehézségektől, amelyek esetleg megoldhatóak már most is, vagy lehetnek relatv rövid időn belül, de mégis kellene valami, hogy a rengeteg költségnek, erőfeszítésnek értelme legyen.

Nem igazán látok erre esélyt, ezért szerintem nem sok értelme van jelentős kolonizációnak, mert minek?

2021. dec. 13. 07:39
 16/18 anonim ***** válasza:
Kezdetben mindig projektalapú a tevékenység. Ha más értelme nincs, akkor a kolonizálás elsajátítására jó lehet. Közel van, annyira nem katasztrófa az éghajlat, szóval vannak előnyei.
2021. dec. 13. 07:43
 17/18 anonim ***** válasza:

Kétlem, de a Holdbázis szerintem összejön. És a halálos ágyamon még talán hallok majd az első adag aszteroida eredetű nemesfémről.

Kb. ugyan azt tudja a Hold, csak közelebb van.

Söt ha egyszer lenne gyártás a holdon, holdkőből, még űrliftet is tudnánk építeni kevlárból.

2021. dec. 13. 12:46
 18/18 anonim válasza:
Az előfordulhat, hogy néhány ember kutatási, és/vagy egyéb célból el fog jutni a Marsra, de tartós betelepítésre gyakorlatilag nulla. Először is lakhatóvá kell tenni, terraformálással. El kell érni, hogy iható víz legyen a felszínén, el kell érni, hogy a légkör összetétel az ember számára kedvező legyen (ugye ez a 78% nitrogén, 21% oxigén, és a maradék 1% egyéb). Valamint a talajnak termőképesnek kell lenni, a hőmérsékletet ''fel kell melegíteni'' (bár ez magunkból (emberiség) kiindulva nem lesz nehéz). Szóval mi maximum kisebb forgalomra számítsunk, semmi többre. Ami a hajtóművet illeti: ez bőven elérhető lesz. (lásd: Starship)
2022. febr. 1. 12:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!