Lehetséges, hogy az ember egyszerre két kézzel írjon?
Nekem a dédnagymamám tudott egyszerre két kézzel írni.
De nem úgy, hogy egyik kezével egyik betűt, jobb kezével a másikat... Ez elég kivitelezhetetlennek hangzik. Hanem úgy, hogy volt két papír előtte, és egyszerre két példányban írta le ugyanazt. A régi időkben volt előnye, mert sokszor több kézzel írott példány kellett ugyanabból a dokumentumból. A mai világban max. annyi előnye van, hogy tudsz rá fogadni a kocsmában, és nyerhetsz vele sört.
Szinte mindent meg lehet tanulni sok gyakorlással. Fizikailag ennek sincs akadálya, csak épp tök értelmetlen, és teljességgel fölösleges is. Talán ezért nem fejlesztik ki ezt túl sokan.
Anyukám mindkét kezével egyformán szépen írt, de még erre sem volt szüksége.
OFF: dobosként én mind a 4 végtagommal tudok más ritmust játszani egyszerre. Ezt hívják függetlenítésnek, csak ez mondjuk alap a doboláshoz.
16-17 éves koromban simán tudtam két kézzel szinkronban írni úgy, hogy a bal tükörírással ugyanazt írta, mint a jobb kezem.
Persze értelme nem sok volt, ahogy megtanultam, többé nem használtam, már nem is próbálnám meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!