Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hunyadi Mátyás tényleg román...

Hunyadi Mátyás tényleg román volt?

Figyelt kérdés

Elméletileg Hunyadi János családja Havasalföldrõl települt be Erdélybe, tehát román származásuk volt. Viszont Hunyadi János édesapja magyar nõt vett feleségül és maga Hunyadi János is, tehát Mátyás királyban egy negyed százaléknyi román vér van. Mégis milyen alapon hírdetik a szõröstalpúak és sok hazaáruló történész is, hogy Mátyás király román, amikor egyértelmûen több magyar vér csorgott az ereiben?

Ugye akinek nincs múltja, nincs jövõje. Nekünk minduntalan lopják szét egyes népek a mi történelmünket, de milyen alapon? Milyen alapon vették a bátorságot a tóték, hogy ellopják a címerünk egy darabját?

2021. nov. 5. 15:37
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Meg b*szki 9-es. Úgy beszélsz, mintha az utódállamok mindegyike nem lenne többnemzetiségű állam. Csak eddig volt 1 többnemzetiségű állam, most meg van 8. Ez a kifejezésük is a szlovákoknak, hogy Uhorsko. Hogy kifejezzék, hogy ez egy többnemzetiségű állam volt. És? Mintha Szlovákia most olyan nagy nemzetállam lenne. Ráadásul a középkorban k*rvára nem a jobbágyok határozták meg az országot, hanem a nemesség. A nemességben pedig mindig is többségben volt a magyarság.
2021. nov. 8. 11:54
 12/18 anonim ***** válasza:
Hagyjuk mar ezt a totozast es szorostalpuzast, mit artottak neked? Gyulolom az ilyen felesleges nagymagyarkodast. A romanokkal kapcsolatban vannak ketsegek h ők mikor is jottek a Karpat-medencebe, a szlovakok viszont regebb ota itt vannak mar mint mi. És nem hiszem, hogy barki kozuluk magyarnak tekintene magat. Ez csak a magyartortenelemoktatas torzitasa.
2021. nov. 8. 14:35
 13/18 anonim ***** válasza:

#11 Húha b*szki, k*rvára gáz a kommunikációs stílusod.

Nem a mondandóddal van a baj mert lehet vitatkozni, de ez nem az a stílus.

Már javasoltam hogy mélyebben merülj el a témában mert semmi sem fekete meg fehér, és nincs a földön tiszta faj.

Hetek, hónapok ameddig felszedsz annyi tudást amivel lehet valamit kezdeni.

2021. nov. 8. 14:57
 14/18 anonim ***** válasza:
11)Nyilvan tobbsegben volt, en nem tudom h a románok mikor lehettek nemesek, semmi jogot nem kaptak. Egyedulba magyatok, a szekelyek es a szaszok. Nem kell ferditeni a tortenelmet.
2021. nov. 8. 15:21
 15/18 A kérdező kommentje:

12-es

Ez a nevük a bevándorló migráncsoknak.

Milyen magyar történelemoktatás torzítása!!! Liszt kimondta magáról, hogy MAGYAR! Zrínyit lophatják a horvátok, mert ő meg magára mondta, hogy horvát, hiába írt magyarul! A többit nem!!

2021. nov. 8. 18:41
 16/18 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok, hova tűntek a felpontozások amiket a válaszomra kaptam?
2021. nov. 9. 08:42
 17/18 A kérdező kommentje:

5-ös.

Én nem tudom.

2021. nov. 9. 17:04
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem volt román. A legközelebbi minták alapjàn honfoglaló magyar, ès avar ősökkel rendelkezik.
2023. ápr. 20. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!