Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért számít profánnak a húgy...

A nagy Levin kérdése:

Miért számít profánnak a húgy szó?

Figyelt kérdés
Több orvosi (tudományos) fogalom van a szóval kapcsolatban. Például húgysav, húgyvezeték, húgyuti betegség stb.. Mégis sokan illetlen szónak tartják. Miért?
2021. okt. 13. 19:10
 1/7 anonim ***** válasza:
75%
A profan es az illetlen nem ugyanazt jelentik :)
2021. okt. 13. 19:11
 2/7 A kérdező kommentje:

A profán szónak több jelentése is van.

Nézd meg az elsőt:

[link]

2021. okt. 13. 19:41
 3/7 anonim ***** válasza:
38%
engem nem érdekel én húgynak is mondom.
2021. okt. 13. 19:42
 4/7 anonim ***** válasza:
60%
"Megyek a mellékhelyiségbe, mert hív a természet", vagy "megyek húgyozni a wc-re". Na, szerinted melyik használatosabb?
2021. okt. 13. 19:44
 5/7 A kérdező kommentje:
#4 nyilván én sem használom így, legfeljebb bensőséges környezetben. De miért alakult ez így ki?
2021. okt. 13. 19:52
 6/7 anonim ***** válasza:
"Mégis sokan illetlen szónak tartják. Miért?" Mert túlkulturálták magukat, ami miatt teljesen hétköznapi szituációkat is negatívan reagálnak le, csak azért hogy másokat leszidhassanak vagy legyen kifogásuk megbotránkoztatott állapotba kerülni.
2021. okt. 13. 20:13
 7/7 anonim ***** válasza:
90%
Ez jó szó, mert bizonyos helyzetekben jól hangzik, másokban meg nem. Ez kb az mint a bszni. Ami az első szó, amit magyar a száján kiejtett. A nyelv szépsége az, hogy ezt beszéd közben érzékeled.
2021. okt. 13. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!