Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mely színek azok, amik hangula...

Mely színek azok, amik hangulatos érzetet nyújtanak? Vagy: Ti mikkel értek el nyugodt, hangulatos érzetet, amiben koncentrálni tudtok? - HOSSZÚ!

Figyelt kérdés

TUDOMÁNYOS (VAGY OLYASMI) VÁLASZOKAT VÁROK!!

A helyzetem a következő: Szinte egész nap irritálnak dolgok (túlnyomó részt hangok), többek között ez az oka, hogy nem tudok koncentrálni, tevékenykedni. Az állandó füldugó kikészít, az állandó zenehallgatás pedig nem jó. Ekkor is hallani a zavaró hangokat és ami a legrosszabb, hogy kiszámíthatatlan, hogy mikor és milyen hosszan fogom hallani. Úgy gondolom, hogy saját fényterápiával valamelyest tudok koncentrálni.

Fontos!: Menjek el a környezetből, mozduljak ki, szokjam meg, alkalmazkodjak, fogadjam el és társai hozzászólások már itt le vannak írva. A címben feltett kérdésre legyetek szívesek válaszolni! Az sem érdekel, ha valaki hozzá szokott zavaró hangokhoz. Ehhez csak annyit, hogy ismerje meg jobban az embert - vitába NEEEM kezdek!

Szeretném megismerni mélyebben, hogy mikkel tudok magamnak jó érzést adni, hogy koncentrálni tudjak. A meditácót és a pszichológusokat SZINTÉN hagyjátok el válaszaitokban!!

Nem életbeli tanácsot kérek, hanem tudást, hogy az ember működését jobban megértsem a már leírtak felől.

Elsőre RGB LED izzó használatára gondoltam, ami talán segíthet (igen-igen nagy a színéhségem).

Saját tapasztalatokat, cikkeket szívesen fogadok - amilyet ugye a leírtak alapján el tudok fogadni.

Köszönöm előre is a leírtak alapján a hasznos hozzászólásokat!

2021. okt. 12. 08:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A zöld szín segíti a koncentrációt.

Forrás:

[link]

2021. okt. 12. 09:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A kék egy nyugodt, hűvös, megnyugtató szín.
2021. okt. 12. 09:37
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálatos módon nem segíthetünk rajtad, mert ami elvezethetne a megoldáshoz, azt lehetőségként kizártad.

Vannak idegrendszeri problémák, ezt kezelni a szakorvos feladata. Minden más eset rossz szokásból, életmódból, túlérzékenységből fakad, esetleg egészen más területen keresendő a megoldás, amit alapos vizsgálattal lehet kideríteni, semmi más módon nem. Itt biztos nem. Sajnálatos, hogy a mai egészségügy alkalmatlan erre, az a terület, hol keresgélsz , szinte bizonyosan hatástalan lesz.

2021. okt. 12. 11:24
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

mondok egy példát, munkahelyen én direkt telepakoltam az asztalom mindenféle bigyóval, mert amellett, hogy számomra barátságossá és komfortossá tette a munkakörnyezetem, jótékonyan stimulálta az agyam. a kollégám meg mindent lesöpört az asztaláról, mert neki meg a mindenféle vizuális ingertől mentes környezet vált be.

szóval az a baj, hogy nagyon összetett idegrendszerű faj vagyunk nagyfokú egyéni eltérésekkel, és így nem tudhatjuk, nálad mi működik.

2021. okt. 12. 14:36
 5/7 anonim ***** válasza:

színterápia :

[link]

2021. okt. 12. 20:28
 6/7 anonim ***** válasza:
Én a meleg sárgát szeretem.
2021. okt. 12. 23:38
 7/7 anonim ***** válasza:

Arra emlékszem, hogy a zöld szín növeli az agyban a szerotonin szintet. Ezért is jó sokat a természetben lenni, mert megnyugtat.

Olvass utána a színek pszichológiájának.

2021. okt. 17. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!