Mai szemmel nézve szerinted mi az az egy dolog amit a történelem során nem lett volna szabad feltalálni?
"Én is töprengtem azon, hogy milyen jó felhasználasi módjai vannak az atombombának."
Be kell tárazni meteorvédelmre.
:D
"Ne felejtsük el, hogy a vasszűzet tévesen ítéljük meg, elsősorban nem kínzásra kell használni."
Oké, tény, hogy van sok eszköz, ami kifejezetten arra lett fejlesztve, hogy valakinek ártson.
Valószínűleg egy inkvizíciós nyújtópaddal sem lehetne egy-az egyben kiváltani a súlyfürdőt a rehab-központokban.
De én az ilyen eszközöket nem sorolnám a nagy horderejű önálló találmányok közé.
Egy hüvelykszorító is tulajdonképpen egy speciális satu és magának a satunak rengeteg hasznos felhasználása is van.
Szóval egy feltalált általánosabb alap jó és rossz alkalmazásait én besorolnám az adott eszköz jó és rossz FELHASZNÁLÁSAI közé, nem pedig a találmányt nevezném alapvetően rossznak.
Ilyen alapon nem az atombombát kell, mint találmányt minősíteni, hanem magát a fúziós energiatermelést. És máris más a látvány.
szerintem sem a találmányokkal van a baj, hanem magával homo sapiens-el,
ha csak jóra, vagyis nem egymás ellen használnák a feltalált dolgokat, más lenne ez a világ.
Általában az a helyzet, hogy ha valaminek megvannak a technikai-tudományos feltételei, meg az igény is rá, akkor az fel lesz találva. Ha nem Zokni Janó által, akkor egy-két éven, hónapon belül Pupák Pali által.
Szóval valószínűleg azok a találmányok, bár inkább fejlesztéseknek nevezném, mert ha már tudjuk, mit akarunk létrehozni, az nem annyira feltalálás, szóval azok a dolgok, amikre ma azt mondjuk bár ne lett volna, azok elkerülhetetlenül megszülettek volna más által.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!