Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A gízai nagy piramist mennyi...

A gízai nagy piramist mennyi idő alatt tenné tönkre a természetes erózió?

Figyelt kérdés

Vegyünk egy idilli állapotot. Tehát a burkolókövek nem lettek volna eltávolítva. Földrengés nem érné a piramist. Úgy, ahogy i.e. 2500-ban megépítették, úgy állna. Csak a szél, a napsugárzás és az eső érné. Hangsúlyozom, hogy ép burkoló kövekkel.

Mennyi időbe telne, míg a természet a felismerhetetlenségig koptatna egy ilyen monumentális építményt? 100.000 év múlva még lenne belőle valami? Elkopna, vagy mi történne vele?

2021. aug. 18. 11:10
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Meteorit kilőné
2021. aug. 18. 12:13
 2/8 Wadmalac ***** válasza:
100%

Erodálódna szép lassan. Előbb-utóbb felismerhetetlenül meredek dombbá gömbölyödne.

Nem tudom, 100000 elég-e. Ott ritka a csapadék és a fagy, a két legrombolóbb hatás.

Amúgy az ellopott fedőlapok márványból, mészkőből voltak, azokat, ha nem hordják el, is nagyrészt mára megette volna az időjárás.

2021. aug. 18. 12:57
 3/8 anonim ***** válasza:
21%

Érdekes kísérlet lenne ki menni a piramisokhoz kora reggel hajnalban, le mérni a hosszát mérő szallagal, aztán várni 5 percet és megint lemérni. Ebből meg lenne hogy óránként mennyit kopik, le osztod, és meg van, hogy kb 450-520 millió év alatt elkopna teljesen. Persze a vége fele már expodenciálisan kopik úgyhogy nem árt ha jó voltál matekból.

Én pont emiatt beborítanám az egészet páncéllal, vagy most nem is tudom mi a legerősebb anyag a földön? a nano páncél? mindegy, na az meg rá kristályborítás. úgy tuti ki bírna 5000 fényévet

2021. aug. 18. 16:22
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
nem, mert lelopják a turisták.
2021. aug. 18. 16:28
 5/8 A kérdező kommentje:
3-as, te azt mondod, hogy 1 millió év után is még felismerhető lenne?
2021. aug. 18. 16:35
 6/8 A kérdező kommentje:
Egymillió év felfoghatatlanul hosszú idő..
2021. aug. 18. 16:40
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy. Minden relatív. Az elmúlt 10 év is felfoghatatlanul hosszú idő, mégis az az előtti elmúlt 8 évvel riogatnak.
2021. aug. 18. 16:50
 8/8 Wadmalac ***** válasza:

Szerintem ha a klíma úgy változna, hogy a sivatagból csapadékos, erdős terület lesz, ezer-kétezer év alatt felismerhetetlenné válna.

A közép-amerikai piramisokat műholdról vadásszák, mert némelyiket, ha belebotlasz, sem ismered fel, hogy nem természetes alakzat.

2021. aug. 19. 07:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!