Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogy tud valami magátol le esni?

Hogy tud valami magátol le esni?

Figyelt kérdés

Szóval egy karton papír csomagot (tartalma kb fél kg) tettem egy cipős szekrényre aminek a tetején ruhák voltak összevissza rá dobálva tehát nem egy stabil hely csodáltam is, hogy nem csúszott le rögtön róla.

Na de rá tettem és kb 3 órával rá egy zajt hallottam és akkor láttom, hogy leesett.

Tehát egy csúszós felületen volt a csomag de csak 3 órával később jutott eszébe le esni. Mivel a szellemekben nem hiszek valami logikus magyarázatot várok erre

2021. aug. 4. 23:39
 1/7 anonim ***** válasza:
95%
Csúszott nagyon nagyon nagyon lassan. Aztán átbillent a statikai holtponton és lepottyant.
2021. aug. 4. 23:50
 2/7 anonim ***** válasza:
94%
Attól, hogy te nem látod, még csúszik. Előfordul az ilyen, nem kell szellemeket bele képzelni.
2021. aug. 5. 00:37
 3/7 anonim ***** válasza:
91%

Nem "magától" esett le, ugyanis ok nélkül nem történik semmi.

Ahogy az előttem szólók írták: szemmel nem látható lassúsággal csúszott, a súlypontja áthelyeződött, aztán működött a gravitáció.

2021. aug. 5. 06:07
 4/7 Wadmalac ***** válasza:
100%

A polimerek, akár természetesek, akár mesterségesek, kúsznak, ez azt jelenti, bizonyos terhelés alatt lassan deformálódnak.

Itt a ruhák tették ezt nagy valószínűséggel. Lassan nyomódtak annyira össze, hogy a doboz alatti lejtés megnövekedett, elérte a tapadási súrlódási határt és sutty.

2021. aug. 5. 07:28
 5/7 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem abban a három órában egyáltalán nem történt csúszás. Mivel a tapadási súrlódási együttható nagyobb, mint a csúszási, lejtőn szemmel nem látható csúszást gyakran fizikai képtelenség összehozni. Vagy betapad a test, vagy megindul rendesen. Valószínűbb, hogy tapadt, csak épp a tapadáshatár közelében volt, aztán valami miatt (pl. az alátámasztás deformációja miatt, ahogy #4-es is írta) kicsit megnőtt a lejtő szöge, és ennek a tapadás már nem tudott ellent tartani, hirtelen lecsúszott.
2021. aug. 5. 16:21
 6/7 anonim ***** válasza:

Egy ilyen bizonytalan összetett dolog, mint karton meg a ruha ezek akár a saját sulyuktól deformálodhatnak, és akkor már minden, súlypont, súrlódás megváltozhat. Ezenkivül légmozgás hőtágulás is segíthet.

Engem a telefonom szokott szivatni. A szokásos mai tükrös felületű iszonyúan csúszos telefon. Leteszem az ágy közepére, fél méterre a széleitől. Az ágy átlagos szövetű, átlagosan vizszintes, enyhény hepehupás. Senki nem ér az ágyhoz, nincs semilyen változás. És a telefon kb 20 perc alatt lecsuszik az ágyról, és koppan a földön. Nem pár másodperc alatt csuszik le, hanem tized milliméterről - tizedmilliméterre 20 perc alatt, lassan kuszik a széle felé, kb fél métert. Többször szivatot már meg, mert olyan helyekről csuszik le, ami ránézésből egyáltalán nem valószinű. Kb úgy kell kezelni, mintha jég lenne, mert úgy csuszkál, mintha egy jégtömböt pakolgatnék ide oda a lakásban. :)))

2021. aug. 5. 23:30
 7/7 Wadmalac ***** válasza:

"És a telefon kb 20 perc alatt lecsuszik az ágyról, és koppan a földön."

Értesítéseknél rezgés ki van kapcsolva? :)

2021. aug. 6. 07:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!