Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mennyi hőt kell közölni 1 l...

Mennyi hőt kell közölni 1 l víz 10 fokról 90 fokra való felmelegítéséhez?

Figyelt kérdés
2021. júl. 24. 21:59
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
90%

mondjuk legyen 4,2KJ/kgK a víz fajhője

és mondjuk, hogy 1 liter víz az 1kg ezen a tartományon

akkor az 80*4,2KJ 336 KJ

2021. júl. 24. 22:07
 2/18 mantis religiosa ***** válasza:
76%
Vagy a hőközlés módja, az edény anyaga, a tengerszint feletti magasság, és még sorolhatnánk, mi mindenről nincs információnk, az egzakt válaszadáshoz.
2021. júl. 24. 22:36
 3/18 anonim válasza:
90%
Elsőnek és utolsónak igaza van, ennyi hőt kell közölni és pont! Nem írtál le semmit extra infót, hogy pl zárt vagy nyitot edényben van-e a víz, hőveszteség elhanyagolható-e vagy nem, a környezettel mi van, stb...
2021. júl. 24. 22:37
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

én mondjuk elvégeztem egy gépészmérnökit, és két éven át kínoztak hőtannal és a hőtant felhasználó gépek üzemtanával, úgyhogy talán túlzás, hogy idehányod, hogy "korlátozott középiskolai tudással összetákolt válasz"

hidd el nekem, ha az a kérdés, hogy rankine körfolyamattal üzemelő gőzgépben mennyi hő kell a tápvíz 90 fokra hevítéséhez akkor megmondom azt is, meg tervezni is tudok neked egyet

csak nem ez volt a kérdés barátom, hanem feltettél egy olyan kérdést, amit általános iskolások szoktak, akik még nem tudják, hogy mi a különbség a hő meg a hőmérséklet között

2021. júl. 24. 23:02
 5/18 A kérdező kommentje:
Lehetséges, hogy az általános iskolások azért nem tudják mi a különbség a kettő között, mert nem tanítják meg rendesen nekik. Többek közt azért, mert maguk a tanárok se értik.
2021. júl. 24. 23:11
 6/18 anonim ***** válasza:

és akkor mi van kérdező, hogyha alacsony nyomású vízgőzt hevítünk adiabatikusan?

akkor a közölt hő nulla

2021. júl. 25. 11:48
 7/18 anonim ***** válasza:

a belső energia növekedése az külső munkából és közölt hőből áll

ezt akarod hallani? mert amúgy ez általános iskolai anyag

a termodinamika főtétele

kár hogy törölték a moderátorok, amiben azt ecseteled, hogy a kompressziós munkát is számolni kéne

mármint arra gondolsz, hogy a gőz hevítésének hatásfokába számoljuk bele a dugattyús kompresszor siklócsapágyának gördülési ellenállását is?

oké, csak ez amúgy hogy kellett volna kiderülnie a kérdésből?

2021. júl. 25. 11:55
 8/18 A kérdező kommentje:

Nem, nem ezt akarom hallani. Mégegyszer mondom, hogy nem tudom a választ, ezért teszem fel a kérdést (tudom, most el leszek hordva tanulatlannak). Azonban laikusként is úgy gondolom, hogy az első válaszban megválaszolt munka csak a víz melegítésére lenne elegendő, a víz kitágulására már nem.

2021. júl. 25. 12:01
 9/18 anonim ***** válasza:

dehogynem, ezt úgy mérték ki, hogy 90 fokra hevítéshez mennyi energia kellett

ebben már benne van minden

2021. júl. 25. 12:15
 10/18 mantis religiosa ***** válasza:
100%

Mint korábban is írtam(tuk), az általad megadott adatok alapján az első válaszoló megadta a helyes választ. Több adatot azóta sem adtál meg, tehát nem egzakt választ vársz, csak kötekszel itt mindenkivel. Így bármit is írogatsz, nem minket minősítesz, hanem magadat.

Ha mindenáron szebbé/jobbá akarod tenni a világot, ültess virágot, kertészkedj, menj sétálj egyet a természetben! Ez mindenkinek jót tenne, nemcsak neked.

2021. júl. 25. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!