Mennyi hőt kell közölni 1 l víz 10 fokról 90 fokra való felmelegítéséhez?
mondjuk legyen 4,2KJ/kgK a víz fajhője
és mondjuk, hogy 1 liter víz az 1kg ezen a tartományon
akkor az 80*4,2KJ 336 KJ
én mondjuk elvégeztem egy gépészmérnökit, és két éven át kínoztak hőtannal és a hőtant felhasználó gépek üzemtanával, úgyhogy talán túlzás, hogy idehányod, hogy "korlátozott középiskolai tudással összetákolt válasz"
hidd el nekem, ha az a kérdés, hogy rankine körfolyamattal üzemelő gőzgépben mennyi hő kell a tápvíz 90 fokra hevítéséhez akkor megmondom azt is, meg tervezni is tudok neked egyet
csak nem ez volt a kérdés barátom, hanem feltettél egy olyan kérdést, amit általános iskolások szoktak, akik még nem tudják, hogy mi a különbség a hő meg a hőmérséklet között
és akkor mi van kérdező, hogyha alacsony nyomású vízgőzt hevítünk adiabatikusan?
akkor a közölt hő nulla
a belső energia növekedése az külső munkából és közölt hőből áll
ezt akarod hallani? mert amúgy ez általános iskolai anyag
a termodinamika főtétele
kár hogy törölték a moderátorok, amiben azt ecseteled, hogy a kompressziós munkát is számolni kéne
mármint arra gondolsz, hogy a gőz hevítésének hatásfokába számoljuk bele a dugattyús kompresszor siklócsapágyának gördülési ellenállását is?
oké, csak ez amúgy hogy kellett volna kiderülnie a kérdésből?
Nem, nem ezt akarom hallani. Mégegyszer mondom, hogy nem tudom a választ, ezért teszem fel a kérdést (tudom, most el leszek hordva tanulatlannak). Azonban laikusként is úgy gondolom, hogy az első válaszban megválaszolt munka csak a víz melegítésére lenne elegendő, a víz kitágulására már nem.
dehogynem, ezt úgy mérték ki, hogy 90 fokra hevítéshez mennyi energia kellett
ebben már benne van minden
Mint korábban is írtam(tuk), az általad megadott adatok alapján az első válaszoló megadta a helyes választ. Több adatot azóta sem adtál meg, tehát nem egzakt választ vársz, csak kötekszel itt mindenkivel. Így bármit is írogatsz, nem minket minősítesz, hanem magadat.
Ha mindenáron szebbé/jobbá akarod tenni a világot, ültess virágot, kertészkedj, menj sétálj egyet a természetben! Ez mindenkinek jót tenne, nemcsak neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!