Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Melyik nyelv a könnyebb, az...

Melyik nyelv a könnyebb, az orosz vagy a kínai?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretek nyelveket tanulni. Mivel az angollal és a spanyollal nagyon jól haladok, gondoltam belekezdek egy új nyelvbe. A két választott nyelv az orosz és a kínai lett. Szerintetek melyiket könnyebb megtanulni? Esetleg leírnátok, milyen tapasztalataitok vannak ezekkel a nyelvekkel kapcsolatban?

2021. júl. 8. 19:40
 1/10 anonim válasza:
100%
A kínairól nem tudok nyilatkozni, de én oroszt tanulok. Nagyon hamar ráéreztem a nyelvre, szerintem nem olyan vészes mint ahogy azt mondják, viszont az tény hogy foglalkozni kell vele.
2021. júl. 8. 20:13
 2/10 anonim ***** válasza:
89%
Amelyikre te gyorsabban ráérzel. Kínai esetében pl az írást nehezebb bemagolni, de a nyelvtana meg baromi egyszerű.
2021. júl. 8. 20:15
 3/10 anonim ***** válasza:
32%

A kínaiaknak a kínai, az oroszoknak az orosz a könnyebb.

Mindenki másnak kétesélyes.

2021. júl. 8. 21:15
 4/10 anonim ***** válasza:
21%
Szerintem a kínai könnyebb, mert többen beszélik. Bár nem mindegy, hogy mandarin vagy kantoni.
2021. júl. 8. 22:23
 5/10 anonim ***** válasza:
76%
Régen kötelező volt nekünk az orosz nyelv, de már nem sok mindenre emlékszem. De egy magyarnak, de még egy európainak a kínai nyelv megtanulása nagyon nehéz, (kivéve a jó nyelvérzékű embereket) A orosz nyelv hangsúlyát szerintem minden kicsit idősebb ember ismeri. Parodizálják is a magyar oroszt. Az orosz írást is könnyebb elolvasni.
2021. júl. 8. 22:50
 6/10 anonim ***** válasza:
91%

Az orosz könnyebb.

Mind a 2 nyelvet beszélem.

2021. júl. 8. 23:01
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A kínai nyelvtana nagyon egyszerű, de tonális nyelv, így nagyon nehéz lehet ráhangolódni a hallott szöveg értésére. Na meg a beszédre...az oroszban a nyelvtan igen bonyolult és a hangsúly minden szóban máshol van, ami szintén nagy nehézség. Szerintem az orosz egy kicsit nehezebb, de kinek mi. Teljesen egyénfüggő.
2021. júl. 11. 21:15
 8/10 anonim válasza:
46%
kérdezd meg a jackie chant..szerinted poénból beszél kínaiul?
2021. júl. 14. 20:44
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

A kínainál a nyelvjárás is számít. Mert a mandarinhoz a legkönnyebb tan anyagot találni, míg például a kantoni vagy shanghainese esetében nehezebb, sőt a shangai-i esetében közel esélytelen.

De egyébként az orosz és kínai is könnyű ha egyszer belekezdesz.

2021. szept. 2. 02:00
 10/10 anonim ***** válasza:
Bocsánat, tananyagot és nem tan anyagot. Elírtam.
2021. szept. 2. 04:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!