Mi lehet az? Műhold?
12:42-nek
Mielőtt a másikat hülyének néznéd és egy kicsit jobban elgondolkodnál azon, amiket mondasz:
1. az esthajnal csillag NEM csillag hanem a Vénusz (=bolygó) népies elnevése.
2. az a csillag amiről Te beszélsz és az égen "nem mozdul" el az Polaris (sarkcsillag).
3. maci tökéletesen választ adott a kérdésre.
" ...maci drága, egyedül az esthajnal csillag nem mozog az éjszakai égbolton..."
Most mi van?
Az esthajnalcsillag a Vénusz bolygó, és annak lényegesen nagyobb is lehet a saját mozgása az égen, mint a csillagoknak. Szóval nem értelek. Nekem a mozgás az, amikor valami valamihez képest elmozdul. Ezt a csillagok megteszik, de iszonyat lassan. A bolygók is megteszik, szintén nagyon lassan, de az ő sebességük az égbolthoz képest már jóval nagyobb, és bizony a napok hetek előrehaladtával még változó is. De fenntartom amit írtam nincs látható mozgása az égitesteknek, a meteorokat, műholdakat (esetleg a kisbolygókat, aszteroidákat) leszámítva.
maci
Tegyük már helyre a dolgokat. A kérdező ezt írja : " ...Nem csillag hiszen azok nem mozognak..." Ebből nekem az jön le, hogy amit lát az valóban mozgott, mégpedig eltérően a csillagoktól bolygóktól. A Föld forgásából adódó mozgást ugyan miért keveritek ide? Egyrészt nem a csillagok, égitestek mozgása ez, és amint idéztem és ebből végülis sejthető, a látott dolog ettől amúgy is eltérő jelenség volt. Ilyenformán nem lehet egyik égitest sem, se bolygó se csillag se üstökös, se semmi (esetleg Föld közeli kisbolygó, aszteroida, de az nem valószínű, hogy publikálatlan maradna). Komolyan nem értem miért mindenki ezzel próbálkozik. Az ISS, és persze más műholdak is pedig igenis láthatóak tőlünk szabad szemmel, persze felhőtlen ég és közvetlen napnyugta illetve napfelkelte előtt lényegesen nagyobb rá az esély (mert ugye a felszínen már sötét van, de a felettünk elhúzó alkalmatosságot érnie kell a Napfénynek ha "látszódni szeretne". De mint írtam korábban, a műholdak látszó sebessége meg jóval nagyobb mint az a kérdésből ez sejthető. Úgyhogy kedves kérdező, légyszíves tedd helyre a leírásod és pontosíts, hogy mikor láttad, mennyire volt fényes, és ami talán a legfontosabb, mekkora sebességgel mozgott.
maci
Mit kellene pontosítani?!
A kérdező világosan leírta: mozgó,villogó,zöld, piros fény ami néha eltűnik. Azt hiszem a 4. válaszoló tökéletesen megválaszolta. A többi csak kötözködés, okoskodás, és "szófosás"!
Túl sok füvet szívtál.
Állj le pajtás :)
" Mit kellene pontosítani?!
A kérdező világosan leírta: mozgó,villogó,zöld, piros fény ami néha eltűnik. Azt hiszem a 4. válaszoló tökéletesen megválaszolta. A többi csak kötözködés, okoskodás, és "szófosás"!"
"tegnap este 23 óra körül láttam egy piros sárga zöld kékes sárgás színű valamit az égen. Fényességét változtatta folyamatosan, halványult, folyamatosan gyengült, periódikusan változott. Színe folyamatosan xxxxx volt, átment yyyyy ba, színe xxxxx és yyyyy között változott 1,2,5,10,60 másodperces periódussal. Csillag nem lehetett mert mozgott. Ez a mozgás egy repülőhöz képest lassú volt, gyors volt, pont olyan volt mint a repülő. Mozgás közben csóvát nem húzott, csóvát húzott, csóvát húzott darabok váltak le belőle. Hangja nem volt, volt és hangos volt, nem biztosan az ő hangját hallottam. Nagyjából keleti, nyugati, északi, déli irányban, a látóhatár felett 5.10.20.30.40.50.60. fok magasságban volt látható. Fényessége meghaladta az összes csillagét, fényesége olyasmi lehetet mint a telihold, vakítóan fényes volt. Kiterjedést nem láttam, láttam, akkora volt mint a Hold, mint a Hold fele negyede.... stb stb stb
Segítsetek mi lehett ez ....
Szóval kedves 15:24 es válaszoló, marhára nem írt le mindent! És pont ez a baj a magadfajta megfigyelőkkel hogy egyszerűen képtelenek vagytok valamiről értékelhető, használható leírást megfigyelést készíteni. Aztán persze csodálkoztok hogy nem tudjuk megmondani mi is lehetett.
Úgyhogy szófosás vagy sem, okoskodás vagy sem az ilyesfajta leírásokkal ****ra nem érünk semmit! Szépen gondolkodj el ezen mielőtt okoskodónak titulálsz bárkit! Ha neked ez megfelel pontos leírásnak az téged minősít. Csak egyetlen példa:
"Nem csillag hiszen azok nem mozognak..." Szerinted ez korrekt leírás, avagy erre illik az általad emlegetett 4 válaszoló válasza? Hm?
Hát legközelebb barátom nézz tükörbe mielőtt egyáltalán kinyitod a szád ...
maci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!