Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi lehet az? Műhold?

Mi lehet az? Műhold?

Figyelt kérdés
Mi az a nagyon világító valami" az égen minden éjjel?Nem csillag hiszen azok nem mozognak:) Ez a valami viszont egy éjjel alatt az egész eget bejárja.Amikor megjelink kelet felől erősen villog zöldes piros fénnyel.És egyszer amikor legelőször láttam akkor percenként el is tűnt és csak másodpercekre lehet ett látni.Az a nemzetközi műhold nem lehet mert az nem látszik egész éjjel.Csak bizonyos időközönként...
2010. aug. 26. 01:51
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
Csak nem rég óta vettem észre kíváncsi vagyok h mi az .
2010. aug. 26. 01:52
 2/23 anonim válasza:
Műhód, azaz pirosmajom-mosógép
2010. aug. 26. 03:05
 3/23 anonim válasza:
szerintem repülő
2010. aug. 26. 03:14
 4/23 anonim ***** válasza:
Amúgy a csillagok is mozognak... úgy értem láthatóan is.
2010. aug. 26. 08:23
 5/23 anonim ***** válasza:
Ha színes fénnyel villog, akkor az repülőgép pozíciófénye. Ha rendszeresen látod annak az az oka, hogy naponta "menetrend szerint" közlekedik. Ha néha el-el tűnik annak az az oka, hogy felhőfoltok vannak az égen amik takarnak, de ezeket te nem látod a sötét ég miatt. A "Nemzetközi Űrállomás" -folyamatos fehér fénnyel- keletről nyugatra tartva látható rendszeresen.
2010. aug. 26. 08:49
 6/23 anonim ***** válasza:

" ... Amúgy a csillagok is mozognak... úgy értem láthatóan is..."

A legnagyobb sajátmozgása a Barnard-féle nyílcsillagnak van. Ez a mozgás évi 10.3" (ívmásodperc). Ez a távolság a Jupiter látszó átmérőjének nagyjából a negyede. Hát barátom, ha te ezt szabad szemmel, de még műszerrel is kimutatod, nagyon ügyes vagy ...

Őszintén szólva nem tudom kedves kérdező, mit láthattál, mert nem nagyon tudok olyat elképzelni, aminek egy teljes éjszaka kell az égbolt bejárására. A műholdak nagyjából 1-2 perc alatt átszelik az égboltot, a meteorok, bolidák még gyorsabban, de a repülőnek se tart sokkal tovább ...

maci

2010. aug. 26. 09:39
 7/23 anonim ***** válasza:
maci drága, egyedül az esthajnal csillag nem mozog az éjszakai égbolton. Ne nézz hülyének kérlek, kis gondolkodással te is rájöhetnél, miről beszélek... a LÁTHATÓ mozgásról.
2010. aug. 26. 12:42
 8/23 anonim ***** válasza:
33%

Tágas égen andalog

Fénylik, mint a csillagok

Tán egy lámpa?

Á, dehogy!

Tágas égen andalog

Bámulják az angyalok

Tán egy UFO?

Á, dehogy!

Tágas égen andalog

Száz meséjét hallgatod

Tán a dédi?

Á dehogy!

Tágas égen andalog

Tán te vagy, vagy én vagyok

...vagy a Kovács Pisti?!

Á dehogy!

Hát akkor mi?

Egy madárlátta fehér felhő

Égből pottyant ejtőernyő!

...na de hogy lesz ebből mese?

Majd segít rajtunk e mesét rejtő

Szivárványszín ejtőernyő!

A mai nap éppen megfelelő arra

Hogy a hangya Holdra szálljon!

Szánkba cukorkák repüljenek

A varázslat valósággá váljon!

2010. aug. 26. 13:16
 9/23 A kérdező kommentje:
Nem tudom mi lehet az de figyeljétek meg ti is.Engem mostmár nagyon érdekelne.Egyébként nem is egy van belőlük és jól láthatóan különböznek a csillagoktól mert erősen villognak tehát biztos hogy nem azok.Repülőgépeknek sem gondolnám legalábbis eddig nem láttam ilyeneket.Azért köszönöm a hozzászólásokat.:)
2010. aug. 26. 15:06
 10/23 A kérdező kommentje:
A dalszöveg is nagyon találó :D:):)
2010. aug. 26. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!