Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ki tudom próbálni? Van ilyen...

Ki tudom próbálni? Van ilyen elérhető technológia?

Figyelt kérdés

Van olyan elérhető technika, technológia, hogy a gondolataimmal irányítom a készüléket?

Vagy például egy szoftvert, egy játékot?

2021. jún. 10. 01:27
 1/7 Pekka ***** válasza:
100%

Hivatalosan nincs, elvileg még csak itt tartunk gondolatvezérlés terén:

[link]

[link]

2021. jún. 10. 06:57
 2/7 Wadmalac ***** válasza:
100%

Primitívebb alkalmazások már vannak, többé-kevésbé működőképesen.

Prototípusban, a megbízhatatlan működés miatt szériába szerintem semmi nem jutott még.

Az EEGSmart drónja pl. 2019-ben futott be Indiegogo-n, azóta is elakadva.

2021. jún. 10. 07:32
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de interfésznek legtöbbször a kezedet kell használnod.
2021. jún. 10. 08:02
 4/7 anonim ***** válasza:

Azt is csak rendkívül megválogatott esetekben.

Nehéz technológiát készíteni nem ismert folyamatra.

2021. jún. 10. 18:46
 5/7 A kérdező kommentje:

3# Mondjuk már az is jó "kezdetnek"! Mert nekem már az is tetszett ami az XBOX-hoz van/volt kinekt technológiája. Na olyat szeretnék csak úgy, hogy a gondolataimmal is tehessek valamit, irányíthassak, mozgathassak testeket, játékkaraktereket...🙂

Szerintem ebben biztos van jövő!

2021. jún. 10. 19:05
 6/7 Wadmalac ***** válasza:
Regisztrálj a Neuralinknél kísérleti nyúlnak.
2021. jún. 11. 07:36
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Jelenleg (viszonylag) megbízhatóan az működik, hogy azt érzékeli, hogy mennyire "erősen" működik az agyad. Szóval ha a játékoknál maradunk, olyan hogy kigondolod merre menjen az autó és arra kanyarodik olyan nincs, olyan hogy minnél erősebben gondolsz/koncentrálsz valamire annál gyorsabban megy az autó, olyan van (bár konkrétan ilyen szoftverről nem tudok, de a lehetősége adott). A pongozó majom is ilyen, a [nem tudom mi a neve cucc amit mozgat] mindig magától visszatér alaphelyzetbe, és csak egy irányba tudja elmozdítani.
2021. jún. 12. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!