Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Most ez szerintetek tényleg...

Most ez szerintetek tényleg ígyvan?

Figyelt kérdés
Azt olvastam: idézem... "Akik sokat játszanak videójátékokkal, a felmérések szerint gyorsabban dolgozzák fel az információkat, képesek egyszerre többfelé figyelni, gyorsabb a helyzetfelismerési és reagálási képersségük is. A túl sok videójátékozásnak vannak valós veszélyei (és ezt bárki tudná hosszan sorolni), de nem az agyra nézve hátrányos!"
2010. aug. 25. 08:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
73%
Ez egy valós előnye a játékoknak, azonban egyszerre roncsolja is a tudatot, nehezebben különbözteti meg a valóságot az elképzelt dolgoktól, és a veszélyhelyzeteket is nehezen értelmezi, mert nem tudja eldönteni, hogy valós-e a veszély, vagy sem, hisz a játékokban bármit teszel, újrakezdheted.
2010. aug. 25. 08:35
 2/12 anonim ***** válasza:
72%

Az előttem író netto hülyeséget beszél a valóság-játék megkülönböztetésről, meg a veszélyérzetről. Ráadásul olyan kapcsolt hatás, a kérdező most nem pszichikai dolgokra kérdez rá.

Az információfeldolgozásban, figyelemmegosztásban stb. éppen lehet valami. De ezt ugyanúgy növeli bármelyik csapatsport, tehát ezt lobogtatva nem célszerű otthon mondjuk a szülőket azzal kábítani, hogy te éppen agyra gyúrsz a legújabb online lövöldözőssel, vagy autóversennyel.

Amit használsz, erősödik, ennyi.

Amiről viszont sokszor megfeledkezik minden játékos, az az, hogy bár kikapcsolódásként éli meg a játékot és "pihenteti", ez a szórakozás erősen igénybe veszi az agyat, töménytelen mennyiségű (elsősorban vizuális inger), rengeteg döntési helyzet, pontos finommozgások, szem-kéz koordináció, stressz...

Ez erősen edzésben tartja az agyat, de ahogy túlhajtod magad mondjuk a konditeremben, vagy az atlétikapályán, úgy itt is sok, túl sok lehet.

Szóval csak ésszel! :)

2010. aug. 25. 08:55
 3/12 anonim ***** válasza:
49%

"Az előttem író netto hülyeséget beszél a valóság-játék megkülönböztetésről, meg a veszélyérzetről. Ráadásul olyan kapcsolt hatás, a kérdező most nem pszichikai dolgokra kérdez rá. "

Ok, akkor sajnálom, én csak a véleményemet írtam le, gondolom meg tudsz nekem bocsátani -.-"

2010. aug. 25. 09:13
 4/12 anonim ***** válasza:
Pilótákat is szimulációs gyakorlatokkal készítenek fel. Nyilván a reakciókat finomítja, gyorsítja. De a valós szituációkat nem lehet helyettesíteni semmivel. A megfelelő arány az, ami nem mellékes! Akkor is, ha csak a szociális, társas kapcsolati oldalát nézzük csak.
2010. aug. 25. 09:19
 5/12 anonim ***** válasza:
56%

Nem akartam a lelkedbe gázolni...

Annyi mindennel kapcsolatban írták már komolynak látszó emberek, hogy "a videójátékos elveszti a realitásérzékét", meg a "szerepjátékosban keveredik a valóság és a fantáziavilág", meg a rajzfilmek erőszakossága miatt nőnek a bűnözési statisztikák, stb, hogy unom már, amikor ezt látom.

Az ember olyan állat, amelyik felnőttként is játszik, és akinek amúgy is egészséges a pszichikuma (jelentsen ez akármit is, de mondjuk nem OPNI-pozitív), akkor nem fog benne semmi keveredni.

2010. aug. 25. 09:40
 6/12 anonim ***** válasza:
45%
A fantázia és a valóság között van az a csöppnyi különbség, hogy az emberek igazából nem feketék és fehérek... Erre a videojátékok nem tanítanak meg:)
2010. aug. 25. 10:19
 7/12 anonim ***** válasza:
10:19 hallottál már arról, hogy MMORPG? Dehogynem tanítanak meg :D
2010. aug. 25. 10:29
 8/12 anonim ***** válasza:

Sőt, tesztekkel igazolták, hogy a videójátékok lassítják az öregkori szellemi leépülést. Bár az erre vonatkozó cikket most nem találom.

Illetve javítják a látást: [link]

2010. aug. 25. 10:41
 9/12 anonim ***** válasza:

10:19 A MAI játékok már eléggé jók szoktak lenni ebben is, már ami erre vonatkozik. Ha egész nap CS-zel akkor persze nem, de most arról beszélek, hogy pl a mai RPG-k (és nem a Diablo féle hacknslashről beszélek) komplex személyiségeket tartalmaznak, amiket általában nehéz bekategorizálni, hogy jó vagy rossz. Szóval ez sem igaz, sőt, megkockáztatom az emberek sablonosabbak a való életben, mint a játékokban sokszor... mert a való életben TÉTJE van a viselkedésednek.

A másik meg az MMO-k, hát igen. Az is a multikultiról szól, amikor megtudjuk, hogy a németek nem nácik (viszont pontosak, precízek), a franciák nem esznek csigákat (viszont kis butuskák, de aranyosak), a spanyolok úgy röhögnek, hogy jejejejeje (és rohadtul buta egy nagy részük). Szóval igen, az is szociális érintkezés.

2010. aug. 25. 10:55
 10/12 anonim ***** válasza:
Talán igaz, hogy egyszerre jobban tudsz tőlük több mindenre figyelni, DE ha nem csinálsz semmi olyasmit közben, amiben csak egyetlen egy dologra kell figyelned (pl. sakkozol vagy még az olvasás is ide tartozik, stb.), akkor egy idő után kevésbé tudsz majd összpontosítani egyetlen dologra.
2010. aug. 25. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!