Van-e ilyen lehetőség?
Nátrium-szilikát ((Na2SiO3) ilyet hol tudok szerezni? és hogy kell vele bánni? magától megszilárdul úgy hogy átlátszó lesz?
Amúgy a műgyanta nehezen lesz átlátszó így az egy kicsit problémás.:S
Bár a vízüvegoldat nem mérgező, de lúgossága miatt erősen maró hatású, bőrrel történő
érintkezése, lenyelése, vagy szembe kerülése esetén súlyos sérülést okoz.
Veszélyesség szerinti besorolás: C (maró) (nátriumhidroxidot tartalmaz)
Ja, nem veszélyes...... de azért nem egy csapvíz....
Nálunk ezt árulják, literje kb 3-500 ft. A formába öntve a levegővel érintkezve megszilárdul gondolom. Amúgy folyékony, ha használod, ajánlom a kesztyűt,esetleg védőszemüveget. Nálunk a festékboltban kapható.
Ez az ehető dolog nekem kicsit magas egyébként. Ha egyre gondolunk, a vízüveg oldatra, az maró, mérgező.De sose voltam jó kémiából. Én csak makettezni szoktam, és ezt nem használtam soha :P
"Ez az ehető dolog nekem kicsit magas egyébként."
Maró, de NEM mérgező! Csomósodásgátlóként használják.
A kólában található foszforsav is C besorolású.
A salátámra esetsavat szoktam önteni ami szintén C (maró) besorolású anyag.
A gyomrodban található sósav is maró anyag.
Ehető: Élelmiszeradalékként használják.
Kis mennyisében nincs káros hatása. (amennyit élelmiszerbe tesznek), azaz miligrammos, grammos mennyiségben.
Amúgy a só is ehető, de már pár pár deka is már erősen marhatja a gyomrot, mégsincs ráírva, hogy méreg!
Na meg a só (vagy a pirospaprika) sem jó, ha szembe megy. Pedig mindkettő ehető.
Amúgy persze azért nem árt leírni, hogy óvatosnak kell lenni vele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!