Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Van-e ilyen lehetőség?

Van-e ilyen lehetőség?

Figyelt kérdés
Szeretnék szobadíszt, vagy akár másnak ajándékot készíteni úgy hogy megformáélom a megfagyott színes vizet. Azonban lehet-e venne vagy van-e egyáltalán olyan dolog ami megakadályozza hogy pl a szobában elolvadjon? Pl ilyen főlia vagy akármi, bármi, de létezik ilyen?:/ V meg lehet vhogy csinálni?
2010. aug. 23. 21:26
1 2 3
 1/21 Harrr ***** válasza:

Sajnos ilyen nincs, hacsak nem egy fagyasztóban laksz, el fog olvadni :)

Miért nem próbálkozol más anyaggal, ami könnyen formálható, színezhető, és nem olvad el? Például a gipsz, de akármi más is lehet. Miért pont jég?

2010. aug. 23. 21:45
 2/21 A kérdező kommentje:
Azért mert én azt szeretném hogy átlátszó legyen, sajnos üveget nem tudok csiszolni, meg venni sem lehet, üvegcsiszoló meg nem vagyok, de nincs valami olyan folyadék ami megszilárdul vagy pedig megfagy de úgy is marad szilárdan?:(
2010. aug. 23. 21:53
 3/21 A kérdező kommentje:
amibe lehet festéket rakni és átlátszó lesz mégis színes és szilárd marad....:)
2010. aug. 23. 21:55
 4/21 anonim válasza:

egy elég különleges dolog jutott eszembe. zselé. zselégyertya. de nem üvegbe, hanem akármilyen formába. lényeg, hogy ki tudd szedni belőle.. vannak pl ezek a sütiformák mindenféle mintával. stb... és szilárdnak szilárd lesz..már amennyire.. csak az a baj, hogy sok kéne belőle.

ha megpróbálod, írd le hogy sikerült :-)

üdv.

2010. aug. 23. 22:24
 5/21 A kérdező kommentje:
Megpróbálnám csak zselét hol lehet szerezni? xD nem hoisze,m hogy a főzőzselé jóxD
2010. aug. 23. 22:26
 6/21 Kokas Lajos válasza:
Műgyanta, vagy zselé.
2010. aug. 23. 22:27
 7/21 Harrr ***** válasza:

Esetleg a műgyanta, bár az nem igazán átlátszó, a jégtől elég messze van :D

Esetleg műanyag granulátumból lehetne olvasztani, de az kicsit macerás, plusz az se lesz igazán átlátszó.

2010. aug. 23. 22:30
 8/21 Harrr ***** válasza:

A gyantát már nem akartam odaírni, láttam, hogy írták már :D

Ballisztikai zselé? :D Az nem tudom mennyire szakad, glicerin kell a gyógyszertárból, víz, és zselatin hozzá. Kicsit mítoszvadászos :D

2010. aug. 23. 22:31
 9/21 A kérdező kommentje:
Műgyantát hol lehet szerezni? nem baj ha nem átlátszó csak lehessen színezni pl kékre. lehet?:D
2010. aug. 24. 07:25
 10/21 anonim ***** válasza:
Nátrium-szilikát ((Na2SiO3) oldat ami neked kell. Folyékony, színezhető és keményre szilárdul. Vízüveg néven is ismerik.
2010. aug. 24. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!