Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha egyet kérdezhetnél, mit...

Ha egyet kérdezhetnél, mit kérdeznél egy Mindenttudótól?

Figyelt kérdés

Persze olyat, amit senki se tud a földön, de értelmes, hasznos válasz várható.

NEM ilyeneket:

Mi az élet értelme? --> Nincs neki.

Mi az univerzális rák elleni gyógyszer képlete? --> Nincs olyan.

Mit kellene most kérdeznem? --> ... Na és most? Már tudod, csak válasz nem lesz, mert csak 1 kérdésed van. :D

---

Szóval, mi lenne az a kérdés, amire a válasz nagyon fontos és hasznos lenne?

2021. ápr. 27. 16:30
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
88%

Amikor elindul a jojo effektus, a záróizmok mennyi elernyedést, megfeszítést bírnak, ki, míg a végtermékünk ki nem csúszik?

Ezt úgy általánosságban megválaszolva minden emberre.

2021. ápr. 27. 16:42
 2/43 anonim ***** válasza:
73%
Mit kell, azért tegyek, hogy mindentusó legyek?
2021. ápr. 27. 16:43
 3/43 anonim ***** válasza:
100%
Mi az örök élet titka?
2021. ápr. 27. 16:43
 4/43 anonim ***** válasza:
85%

Jövőheti lottó számok :)

Meddig bírja még a Föld az emberek által okozott pusztítást?

2021. ápr. 27. 16:45
 5/43 anonim ***** válasza:
90%
lottószámokat. a fontosabb kérdéseket majd mások felteszik
2021. ápr. 27. 17:08
 6/43 anonim ***** válasza:
100%
Volt már ilyen kérdés, és néhány kiváló válasz is jött rá!
2021. ápr. 27. 17:08
 7/43 anonim ***** válasza:
61%

Semmit sem kellene kérdeznem, hiszen ha egyszer mindent tud, akkor azt is tudni fogja, mit akarok kérdezni, de lehet, hogy nem tudná nekem megválaszolni a fel sem tett kérdésem, mert a saját tudásom ahhoz kevés lenne, ahogy az amazonasi bennszülött sem értheti meg a relativitás elméletét, bár ezt feltehetően nem is kérdezné, mert már a kérdésfeltevéshez is kell egyfajta tudás.

Így aztán teljesen felesleges lenne őt faggatnom, hiszen semmi olyat nem tudna nekem mondani, ami tudást egyébként én nem tudnék megszerezni, az teljesen mindegy, hogy mindent tudó e, mert engem a saját tudásom és tudatlanságom korlátoz.

Maximum annak lenne értelme, hogy megkérdezzem tőle a következő lottószámokat, de lehet, hogy nem tudná, mert ha esetleg csalnak és a megtett számokat komputeren átfuttatva azt hozzák mindig ki, amit senki nem tett meg, akkor esélytelen, hogy megmondja, hiszen ha én megjátszom, akkor automatikusan nem az lesz.

Na persze az ötös ilyenkor a saját számuk lenne, ha ki akarják venni a zsozsót.

Ez a kis szösszenet is mutatja, hogy mindent senki sem tudhat, ahogy Schrödiger macskájának az élete is attól függ, én tudom e, hogy él, mert ha megnézem, akkor összeomlik a függvény.

Összegezve: az indifferens, hogy mindent tudó e, nekem nem tudná elmondani az igazságot, saját tudatlanságom miatt, hiszen a világ valójában nem olyan, amilyennek mi ismerjük, mert ha olyan lenne, akkor nem lenne fejlődés, a mi tudományunk egy a világról alkotott modell csupán.

2021. ápr. 27. 17:21
 8/43 anonim ***** válasza:
100%

Ez így nem igaz.

Persze, hogy nem tudna mindent megmondani - de sok hasznos dolgot igen.

A kérdés az, hogyan tudnál hatékonyan kérdezni tőle?

2021. ápr. 27. 17:25
 9/43 anonim ***** válasza:
74%

Na, ilyen alapon viszont nem kérdezni kéne, hanem kérni:

kérlek, mondd el nekem azt, ami részemre a leghasznosabb lesz!

2021. ápr. 27. 17:29
 10/43 anonim ***** válasza:
89%
Nem biztos, hogy tudnék értelmeset, mert speciel egy ötös esetén borzalmas életveszélybe kerülnék, minimális eséllyel a túlélésre, így az nem kifejezetten értelmes kérdés lenne, más meg mi lehetne értelmes?
2021. ápr. 27. 17:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!