Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus mindenttudó volt?

Jézus mindenttudó volt?

Figyelt kérdés
Tudott mindent? Hiszen isten fia volt?! Tudta, hogy milyen a szélesképernyős plazma tv, vagy a szuper sportkocsik? Űrhajók stb... Tudnia kellett, ha magasabb rendű tudással rendelkezett? Neki mindent tudnia kellett, ha isten..

2013. szept. 21. 17:55
 1/8 anonim ***** válasza:
44%

A tévedés abban van kedves kérdező,hogy múltidőben beszélsz Jézusról. Ő tud mindent,nem tudta és nem fogja tudni,hanem TUD MINDENT. Ő a Vagyok,Ő a Kezdet és Vég,az Első és az Utolsó.

Érted a különbséget? Ő nem az időben van hanem Ő maga az idő.

Remélem megérted.

2013. szept. 21. 18:24
 2/8 anonim ***** válasza:

"Ő nem az időben van hanem Ő maga az idő."

Helyesbíteném. Jézust nem befolyásolja: tér, idő és anyag sem. Ő ezeken kívül van. Csak mi emberek vagyunk bezárva a tér, idő és az anyag keretei közé, ezért sem tudhatunk például megérteni (megérteni és nem megtudni!) olyan dolgokat, mint például milyen lehet a mennyben az örökkévalósákig lenni mivel a mennyországban sincs idő. Ott csak leszünk. Nem lesz olyan, hogy "én már a mennyben vagyok már 65234623 éve és 214 napja".

Nem lesz idő, így nem is lehet mit számolni :)

Persze ezt még én sem tudom MEGÉRTENI, hogy mégis hogyan

működhet, mivel MÉG NEM TAPASZTALTAM MEG, hogy milyen is lehet.

Remélem majd én is megtapasztalhatom az összes többi testvéremmel együtt :D

Peace*

2013. szept. 21. 18:54
 3/8 anonim ***** válasza:

"Nem lesz idő, így nem is lehet mit számolni :)"

Helyesbítem magam mert bénáztam:

Ott nincs idő, így nem is lesz mit számolni!

2013. szept. 21. 18:56
 4/8 anonim ***** válasza:

szerintem nem mindentudó. Isten mindenttudó. Jézus ember volt. És ezért nem is értek egyet az előttem szólókkal, hogy túl lett volna téren meg időn. Jézus pont attól az, ami hogy ugyanúgy született, mint bárki más és húsból volt. Ez a paradoxon az alapja a létének. Az anyagba leszállt Isten.

És ahogy én értem nem is rendelkezik az összes képességgel, amivel Isten. Szerintem valamennyire képes előrelátni ezt azt, de nem úgy volt mindentudó, ahogy Isten, hogy egyszerre a tudatában van minden ami valaha történt. Persze miután meghal az emberi test, aki Jézus volt, utána már más kérdés.

2013. szept. 21. 21:33
 5/8 anonim ***** válasza:

okean azt feltételezi, hogy Jézus csak onnantól kezdve létezett, hogy megszületett, viszont Jézusnak szerintem egészen más véleménye van erről..:

János Evangyélioma 8. rész

58. Monda nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.

59. Köveket ragadának azért, hogy reá hajigálják; Jézus pedig elrejtőzködék, és kiméne a templomból, átmenvén közöttük; és ilyen módon eltávozék.

Érdemes megfigyelni, hogy Jézus a "voltam" -szó helyett "vagyok" -szót használt ezzel is jelezvén, hogy Ő mindig is van! Nem volt meg lesz. Ő mindig is VAN! Nem a Biblia meg a keresztények meg a felekezetek, hanem MAGA JÉZUS értelmezi így!

Na már most ha Jézus mindig is VAN akkor feltételezhető, hogy Ő létezett a teremtés előtt (idő tér anyag előtt stb) így tudot a teremtés előtti dolgokról és azokról a dolgokról is amik még csak megtörténni fognak!

Másik érdekes téma, hogy Jézus nem Isten.. Isten Fia ezt így jó felfogni, de azon is érdemes elgondolkozni, hogy Isten és Jézus kapcsolata különleges. Ők Egyek! Így valamennyire feltételezhető, hogy Jézus Isten is valamennyire.. Ez hülyén hangzik tudom, de nem is tudjuk mi ezt igazán megérteni mivel emberek vagyunk akár mennyire is vagyunk műveltek. Tehát nem fogsz szerintem pont te ilyen dolgokat megérteni a kb. 1 kg-os szürke állományoddal :D

Maga Jézus mondta, hogy Isten és Ő maga Egyek:

János Evangyélioma 10. rész

30. Én és az Atya egy vagyunk.

31. Ismét köveket ragadának azért a zsidók, hogy megkövezzék őt.

Még egy érdekes dolog amit szintén Jézus mondott kedves okean aztán, hogy mit vonsz le Jézus szavaiból az engem nagyon nem fog érdekelni csak kérlek, hogy ha nem vagy jártas a témában, akkor ne vezesd félre a kedves kérdezőt:

János Evangyélioma 5. rész

46. Mert ha hinnétek Mózesnek, nékem is hinnétek; mert én rólam írt ő.

47. Ha pedig az ő írásainak nem hisztek, mimódon hisztek az én beszédeimnek?

2013. szept. 21. 22:11
 6/8 anonim ***** válasza:

de ha Jézus és Isten egy, akkor az is igaz lehet, hogy csak Isten volt mindig is. attól függ, hogyan értjük. Lehet úgy is érteni, hogy Jézus arra céloz, amikor azt mondja, hogy ő mindig is volt, hogy Isten mindig is volt. De ő mint ember, aki ráismer, hogy egy Istennek, mint Istennél korlátozottabb valaki, csak itt a földön létezett.

Igazából szerintem az a kérdés, hogy mi Isten és Jézus viszonya. Jézus egy különálló lélek vagy pedig azonosság van Isten és Jézus között. Jézus Isten emberi testben. Mert ha különálló lélek, akkor vagy akkor teremtetett a testtel vagy korábban is különállóan létezett Istentől és a test halála után is így fog létezni. De ha valahogy egyek, akkor a születése előtt nem létezett, így mint különálló valami és az is kérdéses, hogy a halála után nem e csak megint Isten létezik, mint egy.

Attól, hogy Jézus Istennel egy, még nem jelenti, hogy mindennel bír, amivel Isten bír. Mert azáltal, hogy Isten a Földre születik, korlátozza magát. Maga a hús és az idő egy korlát. És ilyen módon az ő tudása is valahogy gyarapodik ahogy az agya fejlődik és tapasztalatokat szerez. És szerintem a földön nem bír mindennel amivel, mint téren és időn kívüli Isten bírt. És szerintem ezért nem lenne probléma az sem, ha esetleg a Bibliában írt csodák esetleg túlzások lennének.

2013. szept. 21. 22:53
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem hinném.Sztem nem létezik abszolút tudás.
2013. szept. 22. 07:37
 8/8 anonim ***** válasza:

Tudhatott volna ilyen dolgokat, ha szüksége lett volna arra a tudásra, de az Ő életében ez semmit sem számított.

Ez számára felesleges információ, akkor meg minek foglalkozni vele. Azt tudta, ami szükséges volt számára hogy elvégezze amiért leszületett.

2013. szept. 30. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!