Ez a mondjnemetadrogokra.hu valakit meggyőzött, nagyon féligazság(se) az egész, és elég összecsapott valaminek tűnik, valaki erre alapoz?
Nem ástam bele magam nagyon az oldalba, de két dolgot vettem észre, az első inkább technikai. A felvételek videók meglepően jó minőségűek mind a kamera és a szinkron munka is jobb mint amit vártam, viszont a weblapjuk kicsit gagyi mármint a célnak megfelel de nagyjából 1-2 óra egy ilyet összedobni.
A tartalom az már kicsit más téma a különböző szerek alatti leírás nagyjából csak egy wikiről kimásolt cikk, és alig mond el bármit az anyagról.
4 videót néztem meg, crack, LSD, THC és alkohol. A crack nyilván kemény drog aminél elég egyértelmű negatív és nemlétező pozitív hatások vannak, így ott nem feríd az oldal.
Viszont a gondok az LSD-nél és a fűnél kezdetők "azt mondták hogy az LSD segít elfeledni a gondjaimat" hát igen ez tényleg nem igaz, de ki használja az LSDt ilyen célra. Kiemelik a bad trip fogalmát ami helyes viszont elég gyakorinak állítják be, ami nem igaz (vagy legalábbis nem jellemző).
A fűnél igazából nem tudom mit gondoltak, szerintem nem találtak semmi negatívumot amit kitudtak volna hangsúlyozni, nem beszélnek a hatásairól sem. Az egész kisfilmet arra hegyezték ki hogy a fű rászoktat mindenféle kemény drogra, tehát "kapudrog". Mármint a 1980-2000 környékén oké hogy még ezt mondták de ezt így már nem használják, mivel ilyen értelemben ez az állítás félrevetető és téves. De legalább a leírás kitér az orvosi célú használatra is ami azért jó dolog.
Az utolsó amit megnéztem az az alkohol volt, ezt igazából a kisfilm jelmondatával tudnám legjobban leírni "azt mondták ha berúgok akkor nagyfiú leszek". De most komolyan ez mi, jó hogy kimondják hogy az alkohol is olyan kábítószer mint a többi nem legális társa, de beszélhettek volna az alkoholizmusról hazánk népbetegségéről. Vagy a leépülésről amit okoz estelég a családon belüli erőszakról, de neem az nem fontos.
Összesítve van mögötte pénz de nem értem miért ferdít nem a valós problémákról beszél és megáll azon a ponton hogy a drog az rossz. Lehetett volna belőle egy tök jó kezdeményezés ha nem néznék hülyének az embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!