Halo valaki mi a natrium nitrit feladata? neten nem találtam semmiféle irományt róla

#5 Azért ne túlozzunk.
Ezek a tudatosvásárlő és hasonló oldalak gyakran démonizálnak étel-összetevőket, totál alaptalanul.
Pár éve ment a felhajtás a nátrium-glutamát ellen is, az is hülyeség volt.

#7 😂😂😂
Látom te sem láttál még házi kolbászt.
A nátrium-nitrit démonizálásról meg... Tálkozzunk negyven év múlva, aztán nézzük meg kinek lett vastagbélrákja! (Csak remélni tudom, hogy nekem nem.)

"Tálkozzunk negyven év múlva, aztán nézzük meg kinek lett vastagbélrákja!"
Az ilyen érvekkel nincs mit kezdeni.
Vizsgálták az esetleges rákkeltő hatást, nincs, csak ha magas hőn bomlik, ezért nem ajánlják a nitrites pácsós termékek sütését, ennyi.
Persze te dolgod, hogy mit nem eszel meg. De ha hasonló pánikot érzel minden élelmiszer-adalékkal és egyéb netes rémisztgetésekkel kapcsolatban, amit neten ilyen-olyan laikus konyhainfó-rémhír oldalakon találsz, nem marad mit enned.

#9: PONTOSAN! :-)
Nem neked mondom, mert biztosan ismered, de érdemes olvasgatni Dr. Gunda Tamás oldalán az E-számokról szóló cikket. :)
Sajnos a linkek a cikkben valamiért nem működnek, pedig nagyon jó kis leírások voltak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!