Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Földrajzból mit tartasz...

Földrajzból mit tartasz alapműveltségnek?

Figyelt kérdés

Bármi erdekel, ami szerinted alapmuveltsegnek szamit. Mint pl. Hany megyénk van, országok fővárosai, Magyarország legmagasabb pontja( a legalapabbakat soroltam ide), tehát minden ami a nagyvilágot érinti.

Ossze szeretnem gyűjteni, hogy mire majd kikerulok a gimiből, ne csak a bemagolt tananyag legyen bennem, hanem minden, ami lényeges, ami alap, amit ciki lenne nem tudni!

Tornaztassatok velem az agyatok!:)

2021. ápr. 5. 19:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
71%

Bocs, csak a hülye macska kattintott. Szóval az előző folytatása:

6./ Magyarország természetföldrajz - történelem - gazdaság kapcsolatának ismerete (pl. megérteni, miért itt akar a sok migráns átmenni... ennek komoly földrajzi okai vannak, ami meghatározta jósokáig Magyarország történelmét is, ld. római kor Limes és társai)

7./ Illik tudni fejből megrajzolni Magyarország szintvonalas térképet A4 méretben kb. 100m-es alapszintközzel (ez kb. 10 szintvonalat jelent).

ezek a legalapabb és csak példa felsorolások. De ezeket alapnak tartom.

2021. ápr. 5. 21:25
 12/15 A kérdező kommentje:
Nagyon jo, Utolso! Ezeket nem is gondoltam volna olyan alapnak, de örülök, hogy megirtad, mert tudom bővíteni e teren a lemaradásomat es nem üres fejükent jövök ki majd a gimiből. Ilyeneket nem tanítanak, csak magoltatnak velunk es az az osztálytársam ötös föcibol, aki kb azt se tudja Hany megyénk van. En meg harmas vagyok, de fejlődni szetetnék.
2021. ápr. 5. 21:29
 13/15 anonim ***** válasza:
Magyarország tájegységeinek, s annak részeinek nevei, megyéink és megyeszékhelyeinek nevei, a kontinensek nevei, a bolygók nevei, de az európai országok fővárosainak sem árt tudni a nevét.
2021. ápr. 6. 16:37
 14/15 anonim ***** válasza:
41%

Föciből az alapismeret a következő.

Magyarország fővárosa?

Ezenkívüli tudás meghaladja az alapismereteket.

(Nem ismerek unalmasabb tantárgyat a Földrajznál és az Ének-zenénél)

2021. ápr. 6. 18:00
 15/15 anonim ***** válasza:
91%
Tapasztalataim szerint más a férfiak és nők elvárható földrajzi tudása. Nem a térképen való kiigazodásra gondolok. Szerintem nem számít különleges földrajzi műveltségnek, ha pl. egy pasi tudja, hol van Patagónia, vagy Kambodzsa, de egy nő esetében már az. Talán azért van ez, mert a fiúk több kalandregényt olvasnak el, meg szeretik nézegetni a térképet, a lányokat meg általában ez nem érdekli.
2021. ápr. 6. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!