Megváltozott volna az emberek genetikája ilyen hamar?
Már párszor megfigyeltem, hogy most a fiatalok (tízen évesek) kinézetre teljesen mások, mint az én generációm. (1968-as vagyok.) Konkrétan olyan, mintha kapott volna mindenki egy jókora ösztrogén adagot. A lányok is sokkal nőiesebbek már fiatalon, viszont a fiúk is. A kérdés kiírása most főleg ennek a videónak köszönhető, amit most találtam egy másik itteni kérdésben: [link]
A másik kérdező se tudta már eldönteni, hogy némelyik ember nő vagy férfi-e. Hát én se.
Az lehet, hogy ilyen rövid idő alatt olyan mutációk mennek végbe, amik a kinézetre ilyen szinten kihatással vannak? Ha igen, akkor ez hogyan történhet meg? Én úgy tudtam, hogy ezekhez évmilliók kellenek. Ha meg nem, akkor minek tudható be ez a változás?
Ez nem a genetikán múlik. Sokkal inkább az öltözködésen, az éppen aktuális frizura divaton, azon, hogy egy férfi/fiú használ-e sminket, kozmetikai termékeket, hogy visel-e testékszereket, egy lány/nő rövidre nyírja-e a haját, nadrágot húz-e szoknya helyett, stb…
Régen sem örökölt dolog volt a férfiak és a nők közötti különbségek jelentős része, hanem jórészt mesterségesen kialakított. Egy férfi és egy női fej alig-alig különbözik, ha levesszük az ékszereket, a sminket, és kopaszra nyírjuk.
Nincs itt semmilyen genetikai változás, egyszerűen csak az öltözködés,hajviselet,stb. miatt van ez.
Egyébként,ahogy mondtak is,a retro világban sok ilysn kinézetű emberek van.
Szerintem a hippikorszakban sokkal keverhetőbb volt a két nem.
Amúgy persze van változás, az életkörülmények, a táplálék, minden befolyásolja a következő generációkat. Például a japánok elkezdtek rohamosan nőni, ahogya többségében tengeri koszt mellett erősödik a marhahús-fogyasztás.
De a férfi-nő kinézetben tényleg nem látszik genetikai trend.
Sok helyen szerintem az vezet téves következtetésre, hogy a globalizálódás miatt génkeveredés behoz olyan rassztípusokat, amik adott helyen nem voltak jellemzőek.
Nem a genetika változott, hanem a hajviselet és a kiegészítők.
Régen egyszerű volt: rövid haj - fiú, hosszú haj - lány. Most viazont bejöttek nőknél a rövid frizurák, férfiaknál meg a hosszabbak. Vagy régen fülbevalója is csak a nőknek volt.
Amúgy a nemi jellegek gyerek/tini korban alapból nem olyan markánsak, mint mint a felnőtteknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!