Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Megváltozott volna az emberek...

Megváltozott volna az emberek genetikája ilyen hamar?

Figyelt kérdés

Már párszor megfigyeltem, hogy most a fiatalok (tízen évesek) kinézetre teljesen mások, mint az én generációm. (1968-as vagyok.) Konkrétan olyan, mintha kapott volna mindenki egy jókora ösztrogén adagot. A lányok is sokkal nőiesebbek már fiatalon, viszont a fiúk is. A kérdés kiírása most főleg ennek a videónak köszönhető, amit most találtam egy másik itteni kérdésben: [link]

A másik kérdező se tudta már eldönteni, hogy némelyik ember nő vagy férfi-e. Hát én se.

Az lehet, hogy ilyen rövid idő alatt olyan mutációk mennek végbe, amik a kinézetre ilyen szinten kihatással vannak? Ha igen, akkor ez hogyan történhet meg? Én úgy tudtam, hogy ezekhez évmilliók kellenek. Ha meg nem, akkor minek tudható be ez a változás?

2021. márc. 12. 00:43
 1/7 anonim ***** válasza:
69%
Nem tudom, hogy miről beszélsz. A linkelt videóban mindenkiről ránézésre meg lehet mondani, hogy lány vagy fiú. Tök máshogy néznek ki. Csak azért, mert ápoltak, még nem lesznek nőiesek.
2021. márc. 12. 01:18
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Megnyugtatlak, a 60-as évekbeli tinikre ugyanezt mondták az akkori idősek.
2021. márc. 12. 01:34
 3/7 2*Sü ***** válasza:
92%

Ez nem a genetikán múlik. Sokkal inkább az öltözködésen, az éppen aktuális frizura divaton, azon, hogy egy férfi/fiú használ-e sminket, kozmetikai termékeket, hogy visel-e testékszereket, egy lány/nő rövidre nyírja-e a haját, nadrágot húz-e szoknya helyett, stb…

Régen sem örökölt dolog volt a férfiak és a nők közötti különbségek jelentős része, hanem jórészt mesterségesen kialakított. Egy férfi és egy női fej alig-alig különbözik, ha levesszük az ékszereket, a sminket, és kopaszra nyírjuk.

2021. márc. 12. 01:48
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nézz meg egy random amerikai vigjátékot a 70-es 80-as évekből, pont ugyanilyen figurákat fogsz látni benne, mint a linkelt videoban.
2021. márc. 12. 02:56
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nincs itt semmilyen genetikai változás, egyszerűen csak az öltözködés,hajviselet,stb. miatt van ez.

Egyébként,ahogy mondtak is,a retro világban sok ilysn kinézetű emberek van.

2021. márc. 12. 06:46
 6/7 Wadmalac ***** válasza:
100%

Szerintem a hippikorszakban sokkal keverhetőbb volt a két nem.

Amúgy persze van változás, az életkörülmények, a táplálék, minden befolyásolja a következő generációkat. Például a japánok elkezdtek rohamosan nőni, ahogya többségében tengeri koszt mellett erősödik a marhahús-fogyasztás.

De a férfi-nő kinézetben tényleg nem látszik genetikai trend.

Sok helyen szerintem az vezet téves következtetésre, hogy a globalizálódás miatt génkeveredés behoz olyan rassztípusokat, amik adott helyen nem voltak jellemzőek.

2021. márc. 12. 07:21
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem a genetika változott, hanem a hajviselet és a kiegészítők.

Régen egyszerű volt: rövid haj - fiú, hosszú haj - lány. Most viazont bejöttek nőknél a rövid frizurák, férfiaknál meg a hosszabbak. Vagy régen fülbevalója is csak a nőknek volt.

Amúgy a nemi jellegek gyerek/tini korban alapból nem olyan markánsak, mint mint a felnőtteknél.

2021. márc. 12. 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!