Tényleg megváltozott a kategorizálás? Az emberre eddig azt mondták, hogy organizmus, de most már szuperorganizmusnak tekintik?
Figyelt kérdés
2020. okt. 15. 06:08
1/4 Wadmalac válasza:
Nem tudom, szerintem az emberi civilizáció együtt tekinthető bizonyos szempontok alapján szuperorganizmusnak, az ember maga nehezen.
2/4 anonim válasza:
"most már szuperorganizmusnak tekintik"
Eddig is annak tekintették, csak talán nem így hívták. Szerintem csak a fogalom került be jobban a tudományos köztudatba.
Egyébként nem csak az ember alkot ilyen szintű társadalmat az élővilágban.
3/4 anonim válasza:
Melyik szervezet változtatta meg a kategorizálást és mikor? Tudtommal a "szuperorganizmus" az euszociális fajok társas egységére alkalmazott kifejezés. (az euszociális fajok egyedei önmagukban életképtelenek - ide tartoznak a hangyák, méhek, de nem tartozik ide az ember, aki "csak" proszociális, vagyis előnyökkel jár számára a társas lét, de enélkül is életképes)
4/4 anonim válasza:
Több félle organizmus van és volt meg lesz is és rangsorolni szokták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!