Mi lenne az emberiséggel ha huzamosabb időre összeomlana az áram és internet szolgáltatás?
Tegyük fel hogy az egész bolygón összeomlik az áramszolgáltatás a sokáig nem lenne net és villanyáram.
Gondolom összeomlana a szálítmányozás meg a közművek.
Lovon járós horthy korszak lenne?
Mi lenne az emberiséggel?
Szerintem a kérdés arra vonatkozik, hogy az erőművek távvezetékes szolgáltatása szűnne meg.
Káosz lenne.
" A helyreállítás után minden lassan visszatér a "normális kerékvágásba"."
Igaz, de ehhez kellett az is, hogy az esemény lokális legyen. Volt mindnig terület, ahol nem szűnt meg és onnan lehetett segíteni.
Egy globális leállás már más tészta.
Ha alkalmi, ideiglenes és nem tart sokáig, pár hónap, esetleg év alatt kisimulna a balhé.
Az már érdekesebb eset, ha kompletten le kéne mondani az elektromosságról, mert nem működne, nem lehetne újraindítani. Vagy akár csak minden elektronikus szerkezet végképp tönkremenne, mondjuk globális EMP hatás miatt, esetleg ismétlődően, tehát a pótlás is esélytelen.
Na akkor tényleg maradna a kurblis dízel, egy ideig, után már az sem, mert lehetetlen lenne a még működő dolgokat is karbantartani, alkatrészeket gyártani stb.
A gőzkorszak szintjére esnénk vissza.
"Az már érdekesebb eset, ha kompletten le kéne mondani az elektromosságról, mert nem működne"
Hát ezt próbáltam én is feszegetni, hogy mire gondol, az előző kérdésnél is, de nem érti, vagy a harmadik ugyanilyen kérdésen dolgozik. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!