Meddig tudnám használni a szolgáltatásokat?
Tegyük fel, hogy előáll a Legenda vagyok szituáció.
Sehol egy ember.
Meddig lenne közvilágítás?
Víz a csapból?
Ezen én is mindig filózok, amikor ilyen filmet látok. Szerintem ezek az infrastruktúrák addig működnek, amíg valamilyen felújítás vagy a paraméterek változása miatti beavatkozás szükségessé nem válik. Pl. egy vízerőmű elvan, amíg nem változik meg erősen a vízszint mondjuk egy gát mögött. Ilyen esetekre nem feltétlenül van automatizmus, mert akár az élővilág, turizmus, stb. is szerepet játszhat mondjuk egy duzzasztott tó szintjének változtatásában.
A tiszta víz ugyanígy, az sem teljesen automatikus rendszer, valszeg pár hónapon belül a telepen pl. eltömődnek szűrők, tartályokat kellene tisztítani, stb.
A film szórakoztatásra készül, ezért nem kell figyelembe vennie a valóságot.
Viszont a gondolkodó embernek kell. Ezért ilyen kérdés értelmetlen.
Már miért lenne értelmetlen?
Szimplán érdekel, hogy mennyire vannak ezek a rendszerek automatizálva, mit bírnak emberi beavatkozás nélkül.
Pár napig esetleg pár hétig.
Elég egy üzemzavar és borul a dominó.
De még üzemzavar se kellene.
Az automatika semmit sem ér emberi karbantartók nélkül.
Az áram a legfontosabb.
Minden más szolgáltató működése is alapból ettől függ.
A hidroglóbusszal ellátott települések esetén sokáig lenne vized áram nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!