A Diesel-villanymozdonyokban, miért van akkora nagy motor,(pl szergej)?
"Csak villanymotort hajt"
És szerinted mennyi energia szükséges többszáz tonna megmozgatásához? Na és szerinted annyi energia előállításához szerinted mekkora dízelmotor kell?
De most komolyan, láttál te már vonatszerelvényt életedben? Mert ha igen, akkor szerintem eléggé egyértelmű a válasz.
Olyan nehéz hajtani villanymotort?
Könnyen forog nem?
Persze nagyon könnyen forog, nem is kellene hozzá dízel motor, csak tenni kéne rá egy pedált és egy ürge tekerhetné.
Könyörgöm. 1 tonnánál is nehezebb forgórészről beszélünk, a teljesítménye pedig több százezer watt. Szerintem ti tényleg nem láttatok még életetekben vonatot. Vagy azt hiszitek papírból van és semmi súlya, vagy én nem tudom. De számomra felfoghatatlan, hogy egyesek szerint egy vonatszerelvény mozgatásához alig kell erő.
Igen értem, de úgy gondoltam, hogy könnyebb meghajtani a generátort, hogy áramot fejlesszen!
A vonat tudom , hogy nem pehejből van,a generátort könnyebbnek gondiltam a meghajtását!
Gondom mágneses teret is le kell győzni?
Vagy már elengedjem a kérdést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!