Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A Diesel-villanymozdonyokban,...

A Diesel-villanymozdonyokban, miért van akkora nagy motor,(pl szergej)?

Figyelt kérdés
Csak villanymotort hajt, miért kell akkora 10/12 hengeres motor?

2021. febr. 20. 07:54
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
86%

"Csak villanymotort hajt"

És szerinted mennyi energia szükséges többszáz tonna megmozgatásához? Na és szerinted annyi energia előállításához szerinted mekkora dízelmotor kell?

De most komolyan, láttál te már vonatszerelvényt életedben? Mert ha igen, akkor szerintem eléggé egyértelmű a válasz.

2021. febr. 20. 08:06
 2/20 anonim ***** válasza:

Olyan nehéz hajtani villanymotort?

Könnyen forog nem?

2021. febr. 20. 11:58
 3/20 anonim ***** válasza:
Nehéz azt forgatni
2021. febr. 20. 12:01
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Persze nagyon könnyen forog, nem is kellene hozzá dízel motor, csak tenni kéne rá egy pedált és egy ürge tekerhetné.

Könyörgöm. 1 tonnánál is nehezebb forgórészről beszélünk, a teljesítménye pedig több százezer watt. Szerintem ti tényleg nem láttatok még életetekben vonatot. Vagy azt hiszitek papírból van és semmi súlya, vagy én nem tudom. De számomra felfoghatatlan, hogy egyesek szerint egy vonatszerelvény mozgatásához alig kell erő.

2021. febr. 20. 12:09
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
1500 kW-os az a dízelmotor... 6 tonna tömege van.
2021. febr. 20. 12:11
 6/20 anonim ***** válasza:
Biztos láttál már 20-25, pl. szénnel megrakott kocsiból álló hosszú szerelvényt. Azt nem húzza el a hajszárító villanymotorja. (Ld: energiamegmaradás.)
2021. febr. 20. 12:55
 7/20 anonim ***** válasza:
A Diesel motor az egyenáramú főgenerátort hajtja és az táplálja a vontatómotorokat, összesen hatot. A teljesítménye 2000 lóerő. Mit gondolsz mekkora vonóerő kell egy 30-40 kocsiból álló tehervonat megindításához és továbbításához? Hát nem annyi, mint egy személyautóhoz, hanem sokkal több. Nagy tömeg mozgatásához nagy erő szükséges. Próbálj meg elhúzni egy kocsin 1 kg-ot, aztán meg 1000 kg-ot, utána már érteni fogod miért kell akkora teljesítményű motor.
2021. febr. 20. 13:14
 8/20 anonim ***** válasza:

Igen értem, de úgy gondoltam, hogy könnyebb meghajtani a generátort, hogy áramot fejlesszen!

A vonat tudom , hogy nem pehejből van,a generátort könnyebbnek gondiltam a meghajtását!

2021. febr. 20. 13:20
 9/20 anonim ***** válasza:
A kérdezőt én értem mire céloz, ez érdekel engem is mert csapágyakonforog nincs nagy súrlódás sem?
2021. febr. 20. 13:22
 10/20 A kérdező kommentje:

Gondom mágneses teret is le kell győzni?

Vagy már elengedjem a kérdést?

2021. febr. 20. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!