Hol találok olyan környezetvédelmi törvényt, vagy előírást, hogy a szabadba milyen folyadékokat lehet kiönteni?
Nem kell ehhez törvény.
A tisztavizet öntheted ki legálisan.
Erre így nem lehet egzakt módon válaszolni, alapból meg kell különböztetni egymástól a háztartási (kommunális) és ipari hulladékot, más-más szabályozás vonatkozik rá.
Egyszerűbb lenne ha leírnád hogy mit szeretnél kiönteni és hova.
Mi a szer tartalma?
Teljesen irreleváns, hogy antiallergén v. sem - mert annakcsak az emberi viszonylatban (bőr irritáció) van jelentősége.
Írd le a konkrét terméket - megnézzük a biztonsági adatlapját - és az alapján már szinte biztosra lehet tudni, hogy mi az ábra..
Nyilván kis mennyiségben nem lesz masszív környezetszennyezés - de ha számít neked a kerted élővilága, akkor ....
Nem fognak egy általános törvényben vagy jogszabályban konkrét anyagokat felsorolni. Az anyagok bevizsgálásakor kerülnek rá különféle plecsnik, azok alapján dől el, hogy ártalmasak-e a természetes környezetre és milyen mértékben.
Ha rá van írva, hogy "környezetbarát", akkor az esélyes, hogy környezetbarát. :)
Itt a biztonsági adatlapja:
Klórtartalmú.
"13. SZAKASZ: ÁRTALMATLANÍTÁSI SZEMPONTOK
13.1. Hulladékkezelési módszerek:
A termék maradékainak kezelése és ártalmatlanítása a 2012. évi CLXXXV. törvény, a 225/2015. (VIII. 7.) Kormány rendelet és a
72/2013. (VIII. 27.) VM rendelet előírásai szerint.
13.1.1. Termék ártalmatlanítására vonatkozó információk:
A termék maradékainak és csomagolási hulladékainak kezelésére a vonatkozó jogszabályokban foglaltak az irányadók.
Ajánlás:
A kisebb mennyiségű szert bő vízzel fel lehet hígítani és ki lehet önteni. Nagyobb mennyiségeket azonban a helyi hatósági
előírások szerint kell ártalmatlanítani."
"Klórtartalmú"
És ez "Környezetbarát, antiallergén"? :)
9: hát ez az! :-) (8-as voltam)
ÉN mindig is szkeptikus voltam az ilyen reklámszlogenekkel szemben...
Amiben semmi nincs, annak tisztítóhatása sincs sok... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!