Szerintetek 100 év múlva Magyarország teljesen eltűnik a világ térképről? 90 es években azt mondták 15 millió magyar van most meg 12 millióról beszélnek.
A régi nagy Magyarországot (mint a szavazás egyik pontja) szerintem nem kapjuk vissza. Az azt jelentené, hogy egész Horvátország lenne idecsatolva. Csak közben ott horvátok élnek 89,7 %-ban. Nekik mit mondanál? Tanuljatok meg magyarul? Vagy menjetek innen ahova akartok ez a miénk? Ott egy jól körvonalazható horvát embercsoport él, az már Horvátország.
És az egyéb részei a visszacsatolásnak? Mert ezt sosem értettem, hogy ki hogyan is képzelné el a gyakorlatban? Azok a területek nem lakatlanok és ne is kezeljük úgy. Vagy lerohanni, elfoglalni... ? Tényleg mi a gyakorlati elképzelés rá?
És időben meddig lehet visszamenni a "ki volt itt előbb" "játékban"? Mert akkor elvileg még a honfoglalás előtti népek is jöhetnének azzal, hogy ez itt az ő területük.
Én tényleg nem követem ezt a visszacsatolásos témát, csak a gyakorlati része nekem fura.
.....
Horvátország - wiki
"Etnikai, nyelvi megoszlás
Etnikai csoportok 2001-ben:
horvátok 89,7%
szerbek 4,5%
További népcsoportok:
bosnyákok
magyarok
szlovének
csehek
olaszok
albánok
cigányok
A 2011-es népszámlálás szerint az országban 3 874 321 horvát,
... 14 048 magyar, ... él.[11]"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!