Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szerintetek 100 év múlva...

Gábordegábor kérdése:

Szerintetek 100 év múlva Magyarország teljesen eltűnik a világ térképről? 90 es években azt mondták 15 millió magyar van most meg 12 millióról beszélnek.

Figyelt kérdés

2021. jan. 29. 18:08
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
Visszakapjuk nagy Magyarországot
1 -2 millió magyar lesz még, de nem lesz ország.
25 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
87%
Történelem folyamán nagyon sokszor akarták végleg eltűntetni kis hazánkat. Több mint 1000 éves múlttal rendelkezik. Akkor fog eltűnni végleg, ha egy újabb meteorit becsapódik a földbe,és minden vele pusztul.
2021. jan. 29. 18:13
 2/8 anonim ***** válasza:
8%
Remélhetőleg igen.
2021. jan. 29. 18:16
 3/8 anonim ***** válasza:
59%
A 15 millió akkor is túlzás volt. A svédek is annyian vannak, mint mi, de fel sem merül bennük, hogy kipusztulnának 100 év múlva. Mi sem fogunk, nyugi. 100 év múlva még lesznek államok szerintem, de 500 év múlva már talán nem. De a jövő kiszámíthatatlan. Jelenleg nem látunk a világban olyan tendenciát, amely az államok megszűnésének irányába mutatna. Persze te bizonyára csak a magyar nemzet halálát vizionálnád nagy aggodalommal. Szerintem nem vagyunk mi olyan különlegesek.
2021. jan. 29. 18:18
 4/8 anonim ***** válasza:
49%
A wishful thinkig vagy a futurológiai kutatások érdekelnek?
2021. jan. 29. 18:53
 5/8 TappancsMancs ***** válasza:
73%

A régi nagy Magyarországot (mint a szavazás egyik pontja) szerintem nem kapjuk vissza. Az azt jelentené, hogy egész Horvátország lenne idecsatolva. Csak közben ott horvátok élnek 89,7 %-ban. Nekik mit mondanál? Tanuljatok meg magyarul? Vagy menjetek innen ahova akartok ez a miénk? Ott egy jól körvonalazható horvát embercsoport él, az már Horvátország.

És az egyéb részei a visszacsatolásnak? Mert ezt sosem értettem, hogy ki hogyan is képzelné el a gyakorlatban? Azok a területek nem lakatlanok és ne is kezeljük úgy. Vagy lerohanni, elfoglalni... ? Tényleg mi a gyakorlati elképzelés rá?

És időben meddig lehet visszamenni a "ki volt itt előbb" "játékban"? Mert akkor elvileg még a honfoglalás előtti népek is jöhetnének azzal, hogy ez itt az ő területük.

Én tényleg nem követem ezt a visszacsatolásos témát, csak a gyakorlati része nekem fura.

.....

Horvátország - wiki

"Etnikai, nyelvi megoszlás

Etnikai csoportok 2001-ben:

horvátok 89,7%

szerbek 4,5%

További népcsoportok:

bosnyákok

magyarok

szlovének

csehek

olaszok

albánok

cigányok

A 2011-es népszámlálás szerint az országban 3 874 321 horvát,

... 14 048 magyar, ... él.[11]"

[link]

2021. jan. 30. 11:14
 6/8 TappancsMancs ***** válasza:
Egyébként én sem kétlem, hogy nekünk lenne előnye, ott a tengerpart, stb, de másokra is kell gondolni és több ország esetében is ugyanez van.
2021. jan. 30. 11:17
 7/8 anonim ***** válasza:
52%
#5 Az ország azé lesz, aki teleszüli. Bár jelenleg nem úgy néz ki, hogy magyarok szülnék tele.
2021. jan. 30. 12:18
 8/8 TappancsMancs ***** válasza:
És nem vagyok magyar ellenes, mielőtt valaki ezzel jönne. Csak mert Horvátországot mi is valamikor elfoglaltuk és a nagy Magyarországhoz csak így tartozott hozzá. Más helyeken meg tény, hogy magyarok laknak, az szerintem is más.
2021. jan. 30. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!