Hol lehet vasarolni desztillalt vizet (nem ioncserelt)?
Autósboltokban és nem drága.
Még annál is olcsóbb desztillált vízhez juthatsz, a hűtőszekrényed mélyhűtő részéről lekaparod a jeget. ( Tiszta fa, vagy műanyag eszközzel )
A felségem gőzölő eszközhöz használja az így nyert vizet.
Ha fontos, hogy a víz szagmentes legyen néhány órán át, vagy egy napig szellőzni hagyhatod.
#1 amit linkeltél az ioncserélt víz.
#2 Fontos lenne hogy ne legyen benne semmi szennyeződés
Ha hosszú távra kell akkor szerintem vegyél egy konyhai víz desztillálót.
Persze ez sem olcsó (bár gondolom vannak elég olcsók is ha keresi az ember), de annyit csinálsz amennyi kell és amikor akarsz.
Vagy akár magadnak is desztillálhatod ahhoz sem kell sok minden youtubon is sok videó van róla
Gugliztam egy kicsit, megnéztem mibe kerül egy szál Montecristo, vagy Cohiba. Már megértem, ha maximalista vagy.
Desztillált vizet még a vegyszerboltok se nagyon forgalmaznak. Az ioncserélt víz szinte mindenütt kiszorította a desztillált vizet. A laboratóriumok pedig maguknak gyártják.
Neked is desztillálnod kell, csak az a kérdés mivel. Vagy a #4 Válaszadó által linkelt készülék, vagy keresel egy üvegtechnikust. Budapesten, vagy megyeszékhelyeken lehet ilyen mestereket találni.
Ízlés dolga, melyik megoldást választod. Nekem személy szerint egy szép spirál alakúra hajlított üvegcső jobban tetszik.
Minimális szinten egy kb. 30 cm hosszú U alakúra hajlított üvegcsővel is lehet desztillált vizet csinálni.
Ha magad akarsz desztillálni, leírok 2 laboros biztonsági szabályt.
1) Használj forrkövet! A tiszta folyadékok hajlamosak a túlhevülésre, hogy aztán hirtelen robbanásszerűen kezdjenek forrni.
Forrkőnek leginkább habkövet használnak, de megteszi néhány kalapáccsal zúzott kavics is, stb.
2) Nem desztillálunk szárazra! ha már csak kevés van az edényben, megszüntetjük a melegítést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!