Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hány jó helyre elhelyezett...

Hány jó helyre elhelyezett atombomba kéne a világ teljes elpusztításához?

Figyelt kérdés
2010. aug. 14. 11:50
1 2
 11/17 anonim válasza:
A föld néhány leg instabilabb pontjaira (ahol sok a földrengés) egy-egy tucat. szerintem.
2010. aug. 15. 10:05
 12/17 A kérdező kommentje:
Igen a földre gondoltam, bocsi, teljes elpusztításhoz azt értettem, hogy az emberek és szemmel látható állatok növények stb... szinte minden kipusztuljon
2010. aug. 15. 13:18
 13/17 anonim ***** válasza:

Egy nagyon nagy minden óceánba, ez csinálna néhány méteres hullámokat, a partokkal már kész is vagyunk... Még egy néhány a levegőbe, jó magasra, a szél majd széthordja a radioaktív dolgokat, és jut mindenkinek bőven.

De biológiai fegyverekkel szerintem olcsóbban megúszod és hatékonyabban. Bár növények lehet maradnának úgy. :)

2010. aug. 16. 22:14
 14/17 elias ***** válasza:
A dinoszauruszok kipusztulásáért felelős meteorit becsapódásakor kb 2000000X nagyobb energia szabadult fel mint a föld legerősebb atomfegyverének alkalmazásakor.A földi fajok jó része kihalt de még ez a brutális erő sem volt képes kiirtani az összes földi fajt.A föld összes életformájának elpusztításához tehát ennél nagyobb energiára van szükség amely nem áll az emberiség rendelkezésére.Ráadásul számos olyan élőlény is fellelhető itt a földön amely abszorbens a radioaktív sugárzásra.A csernobili példa is beigazolta hogy az élővilág gyorsan képes alkalmazkodni akár a radioaktív sugárzáshoz is.Tovább nehezíti a dolgot az a tény is hogy Földünk élővilágának java részét valószínűleg még mindig nem ismerjük.Az óceánok mélyén akár még több millió eddig nem ismert életforma létezhet amelyeket eddig még nem fedeztünk fel így azt sem tudjuk megállapítani hogy ezen élőlények milyen túlélési esélyekkel rendelkeznének egy ilyen helyzetben.
2011. jan. 22. 00:29
 15/17 anonim válasza:
Valószínű hogy ha az összes atombombát kilőnék nem maradna élet a földön de legalábbis ember tuti nem.
2015. febr. 12. 17:46
 16/17 anonim válasza:

A cár-bomba robbanásáról ilyen adatok vannak: A hőhatás akkora volt, hogy még 100 km-es távolságban is harmadfokú égési sérüléseket okozott volna. A robbanáskor kialakult gombafelhő 64 km magasra emelkedett, és 30–40 km széles volt.

Úgy gondolom én, mint teljesen hozzá nem értő, hogy 100 db ilyen kaliberű bomba az emberi fajt már veszélyeztetné.

2015. márc. 10. 23:23
 17/17 anonim válasza:
Pontos számolás: a Cár bomba 100 km sugarú körben harmadfokú égési sérüléseket szenvedtek az emberek. Ezen befelé haladva nyilván egyre súlyosabb. Ha a Földön durván 149 millió négyzet km szárazföld van, a Cár bomba pedig 30 ezer négyzet km-en pusztít, akkor maximum 5000 fent említett atom bomba szükséges.
2015. aug. 24. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!