Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám ezt érthetően...

Hogyan tudnám ezt érthetően összefoglalni?

Figyelt kérdés

Tegyük fel,hogy van egy lehetőség a szegényeknek,hogy ha regisztrálnak és részt vesznek a rendszerben, tehát az ottani előírások szerint termelnek, akkor végül több pénzhez jutnak és összességében hat a rendszer ezekre a tényezőkre: egészség, bevétel, jólét.

Viszont az eddiki kutatások mutatnak pozitív és negatív és semleges eredményeket is. Például, hogy nem változott a bevételük, bizonyos okok miatt, pl. nem a rendszer előírásai szerint lett eladva végül a termék. Hiba az is lehet, hogy a különböző termelőkre más-más szabályok vonatkoznak, így valaki hátrányba kerül. Van olyan kutatás is, ami azt mutatja, hogy többet keres az, aki ebben résztvesz.

A célom az, hogy bemutassam, a rendszerhez( amiben résztvesznek a termelők) kapcsolódó előnyöket és "csapdákat", hibafaktorokat, ami nem kívánt hatásokhoz vezet a termelő életében.

A kérdésem ahhoz kapcsolódik, hogy hogyan írjam meg ehhez a kutatásomat? tehát milyen sorrendben érdemes haladni?

Elöször írjam le, hogy milyen hatások vannak, pozitív és negatív, semleges is, tehát csak megemlíteném, hogy milyen tényezők vezetnek ehhez.Hogy melyik kutató mit talált erről.

Azután egy külön rész az, hogy ezeket a tényezőket külön-külön vizsgálom és keresek hozzájuk kutatásokat, hogy ki-mit talált erről és azokat foglalom össze.

Végül: összefoglalom egy táblázatban,hogy a hatásokat amiket az elejére leírtam, végül melyik tényező hogyan tudja befolyásolni.

Lehetne ezt másképpen?

Van valakinek erre ötlete? Nagyon hálás lennék..Köszönöm előre is!

2020. dec. 10. 18:54
 1/6 TappancsMancs ***** válasza:

Először az előnyeit mutasd be és utána a bizonytalanságait. De ebből amit írsz eléggé gyanúsnak hangzik. Ezért:

"ottani előírások szerint termelnek, akkor végül több pénzhez jutnak és összességében hat a rendszer ezekre a tényezőkre: egészség, bevétel, jólét."

Ez úgy tűnik így ennyiből, hogy testmozgással jár, vagyis fizikai munka, de rosszul fizet készpénzben, cserébe testmozgást tesz lehetővé, ami persze egészséges... Nekem legalábbis ez jutott eszembe erről, ennyi infóról. De nyilván lehet, hogy ez téves következtetés.

2020. dec. 10. 19:23
 2/6 A kérdező kommentje:

ohh,nem, nem a testmozgáson van a hangsúly.

Köszönöm szépen a választ.

Igazából arról, hogy végül ezt a pénzt mibe fektetik be,így akkor ezután tud az egészségükre előyösen hatni.

2020. dec. 10. 19:31
 3/6 A kérdező kommentje:

Igazából nekem a leírásával van a problémám...

Tehát,hogy először írni összes pozitív hatásról...aztán külön tényezőkről...Vagy pedig először egy hatásról,és annak tényezőíről...

Nem tudom

2020. dec. 10. 19:41
 4/6 anonim ***** válasza:

Először a LEGLÉNYEGESEBB pozitív hatásokról kell írni, RÖVIDEN!

Azokról, amelyek szinte biztos elérhetők.

Azért, hogy egyáltalán elolvassák az írásodat.

Utána arról, hogy ehhez mit kell tenni. Szintén röviden!

Utána jöhetnek a buktatók, egyéb feltételek, többi hatás, és példák.

2020. dec. 11. 00:45
 5/6 anonim ***** válasza:

Sajnos tapasztalatból beszélek.

Nekem van egy elég lecsúszott ismerősöm, akit néha-néha kisegítek. Bármilyen lehetőség van (akár munkalehetőség, akár egy nyereményjáték, amin csak annyi a feladata, hogy hetente, neten keresztül (vagyis ingyen, mert egyébként is fizet érte) beküldi az aktuális feladat megoldását, és esélye van nyerni), az őt sosem érdekli, de az nagyon foglalkoztatja, hogy mikor viszek neki friss kenyeret. De dolgoztam szociális szférában, és onnan is hasonlóak a tapasztalatok.

Szóval nem tudom, hogy ezzel a "rendszerrel" mit szeretnél elérni, de nem fog gyököret verni, az biztos.

2020. dec. 11. 12:49
 6/6 A kérdező kommentje:
semmit nem akarok ezzel a rendzserrel elérni, nekem ez a szakdolgozatom témája, a kérdésem aról szól,hogy hogyan foglaljam össze a témát.
2020. dec. 13. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!