Miért baj ha olvadnak a gleccserek és a jégmezők az északi és a déli sarkon? Legalább több víz lesz.
A legrosszabb esetben meghalok, és? Addig is kényelmesebb, mint neked. Tudsz valamit tenni a tények ismertetésén kivül?
Viszont amit írtam azok tények voltak. Ha tudsz angolul, keress rá a Discovery honlapján. Észak-Afrikában tesztelték már a rendszert, sivatagos részen. És előtudtak állítani emberi fogyasztásra alkalmas vízet a tengervízből. Nagyjából ennyi, ehhez még hozzáadsz 10-20 év technikai evolúciót, és semmi gond. Én élek napszemcsiben, mi? Idióta környezetvédők szájtépés túl nem hallasz semmit?
Hogyne tudnék! Mivel ebben dolgozok nap, mint nap, teszek is :) De minden ember tud tenni ellene. Persze ha így állunk hozzá, mint te, hogy élünk, amíg élünk, akkor nincs miről beszélni.
Egyébként tényleg vannak deszolvatáló rendszerekre kísérletek, Los Angeles mellett is terveznek egyet. Ezzel igazából két probléma van:
1) A rendszer működőképes, viszont drága. Jóval drágább, mint egy kútból felhozni az édesvizet, vagy egy folyó vizével öntözni. Márpedig ki akar 3x-4x annyit fizetni a vízért? És nem csak a lakossági vízre hat ez: mivel 3x-4x olyan drága az öntözővíz, jóval drágábbak lesznek az élelmiszerek is. Az pedig maga után húz mindent.
2) Működhet a dolog a tengerparti településeken. Viszont a gleccserek jellemzően nem tengerparti településeket látnak el édesvízzel, hanem olyanokat, amelyek a szárazföld belsejében vannak. A sótalanítás pedig ezek problémáját nem oldja meg, mivel tengervizük sincs. És ki fog építeni olyan hosszú vízvezetékcsöveket? Hát senki. Még a kitelepítés is olcsóbb, mint egy ilyen rendszer fenntartása, arról nem is beszélve, hogy általában politikai okok is közrejátszanak, tehát lehet, egy tengerparti ország nem fog adni édesvizet a szomszédos, belső területeken fekvő országnak, mert épp rosszban vannak. Vagy mert kell nekik a víz.
"Nagyjából ennyi, ehhez még hozzáadsz 10-20 év technikai evolúciót, és semmi gond."
Jogos lenne ez a felvetés, de ha hátradőlünk a székben, és várunk a csodára, az semmit nem old meg. Jó pár emberi civilizáció volt már, ami összeomlott környezeti okok miatt. Pedig ezzel az erővel ott is lehetett volna technikai fejlődés, ami mindent megold, hát akkor miért nem volt? :) A probléma, hogy ma már globális gazdaság van, és HA összeomlik a rendszer, egyben omlik össze, nincsen hova elvándorolni, nem segít senki...
Hogy lehet ilyen hülye kérdést feltenni? csak egy kicsit kell gondolkodni hozzá.egy nagyon kicsikét.
Sokan írtak, nem olvastam el a válaszokat.
Nos, olvadnak a jégmezők, gleccserek=több víz.T9bb víz azért rossz, mert az alacsonyan fekvő szárazföldeket elönti a víz.A sarki állatok kipusztulnak, mert nem lesz hol élniük.Nagyon sok jegesmackó már vízbefulladt, mert nem talált magának talajt(jeget). Aztán a sós vízzel mit kezdesz? Több víz lesz, de nem az a víz, ami a csapból folyik.így használni nem sok mindenre tudod.Klímaváltozás, mert sok a víz, nagyobb a víz párolgása=csapadék is nő, néhol meg nagyobb a szárazság blablabla..... még lehetne folytatni a sort.Egyszóval a jég olvadása ROSSZ, de hát ez van, elolvadnak szépen lassan, mert az ember már csak ilyen b....om, hogy ezt teszi a környezetével.:(((
17/L
Az élet értelmei kérdésre én se tudom a választ sajnos :)
"Tudom, hogy a munkámmal én is támogatom ezt, de a mi szintünkön globálisan, és hirtelen semmit nem tehetünk."
Már hogyne tehetnénk! A technológiai hátterünk megvan hozzá. A tudás már a birtokunkban van, egyelőre viszont az emberi hülyeségeink miatt nem tudjuk használni. Nagyon is sok mindent tehetünk (tehetnénk).
"Így felesleges fusztrációk helyett a legjobb dolog elfogadni, hogyha menni kell, hát menni kell."
Ez is egy nézőpont, tiszteletben is tartom ezt a nézőpontot. De hála Istennek még nem tartunk ott, hogy menni KELL. Most ott tartunk, hogy ha hülyék vagyunk, menni kell :) Habár a klímaváltozás a személyes véleményem szerint kevés ahhoz, hogy kipusztítsa az emberi fajt, viszont megtizedelheti, visszavetheti 400-500 évvel, és összeomlaszthatja az egész ma fennálló társadalmat. Kipusztítani a dolgok jelenlegi állása szerint nem fog minket, hacsaknem csinálunk valami hatalmas baromságot :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!