Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért dörzsölik a legyek a...

Miért dörzsölik a legyek a lábukat?

Figyelt kérdés

Elég hülye kérdés, lehet, van is már ilyen, de "légy", "legyek" alapon keresni, nos, nagyon tág. :D

Észrevettem, hogy a legyek - ha épp nem repülnek - mindig dörzsölik a lábukat, illetve kezüket, közelről is megfigyeltem már, aranyos. :D Nos, valaki tudja, hogy ez miért van? A nedveket nyalogatják le, vagy tisztálkodnak? :D

Köszi a válaszokat!

2010. aug. 5. 14:59
1 2
 1/11 dellfil ***** válasza:
100%

Tisztálkodik. Furcsán hangzik, de így van. ha jobban megfigyeled, az első pár lábával először a fejét dörzsölgeti (az ember csodálkozik, hogy nem töri le) azután összepödörgeti a lábait. Ezt többször megismétli. A fejét azért tisztogatja ilyen gondosan, hogy a szeméről letakarítsa a szennyeződést, hogy jobban lásson.

dellfil

2010. aug. 5. 15:19
 2/11 A kérdező kommentje:
Ó, köszönöm a választ. :)
2010. aug. 5. 15:24
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Tetszik a kérdés, mert eszembe nem jutott volna magamtól utánanézni.

Bár a választ egy gugli kereséssel megkaptad volna, de azért örülök, hogy feltetted. (Tényleg! :) ) :D

[link]

2010. aug. 5. 15:48
 4/11 anonim ***** válasza:
68%
Dörzsöli a kezét,mert várja a pénzt.
2010. aug. 5. 15:52
 5/11 anonim ***** válasza:
89%
Ahogy az első válaszoló mondja. A legyek különben nagyon odafigyelnek a személyes higiéniájukra, gyakran tisztogatják így a szárnyaikat is, és a hátsó lábaikat is.
2010. aug. 5. 15:52
 6/11 anonim ***** válasza:
75%
De a légy nem tiszta mert rá száll mondjuk az ürülékre, aztán pedig az asztalon hagyott zsömlére!
2010. aug. 5. 15:57
 7/11 anonim ***** válasza:
84%

Én is örülök a kérdésnek, mert a választ én sem tudtam. :)

Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy olyan, mikor így "dörzsölik a markukat", mintha éppen valami aljas tervet próbálnának kieszelni...

2010. aug. 5. 16:00
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Tényleg megnézhettem volna a Google-ben is, de "kéznél" volt a GYIK. :D

2010. aug. 5. 16:03
 9/11 anonim ***** válasza:
79%
Ez tényleg érdekes. :) Nekem az jutott volna eszembe, hogy azért mert gonoszak, és épp kiterveltek valamit. :P :D
2010. aug. 5. 16:05
 10/11 A kérdező kommentje:
:D
2010. aug. 5. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!