Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hisztek Erich von Danniken...

Hisztek Erich von Danniken feltételezéseiben, ill. Rael (Claude Vorilhon) hitében?

Figyelt kérdés
2010. aug. 3. 21:53
 1/8 anonim ***** válasza:
70%
Däniken (így írja a nevét az istenadta) egy nyolc általánost végzett postás, aki belekattant a levélkihordásba, és egy egyszerű dombságban is UFO-jeleket vél felfedezni. Hülyeség az egész elmélete.
2010. aug. 3. 22:01
 2/8 A kérdező kommentje:

Aham..:)viszont Rael története állítólag valós történet...

érdekes még, ajánlom Ezekiel próféta (!!!) könyvét. annak néhány részletét olvasva komoly elmélkedések indultak meg bennem.. érdekes

2010. aug. 3. 22:08
 3/8 anonim ***** válasza:
bekajáltad gratulálok :D
2010. aug. 3. 22:32
 4/8 A kérdező kommentje:
szóv szted ez hülyeség? persze nekem is megfordult a fejemben h az, de eddig van néhány pro, és csak kevés contra...
2010. aug. 3. 22:38
 5/8 anonim ***** válasza:

Dänikent ismerem, de szerintem komolytalan. Claude Vorilhont nem ismertem, de utána néztem a vallásának. Ennél a mondatnál esett le, hogy ő sem különb a többi csalótól:

"A szektának állítólag 55 ezer tagja van szerte a világon, ami a bevételeket tekintve sem kis dolog, hiszen a raeliták számára kötelező az egyházi tized, vagyis jövedelmeik tíz százalékának beszolgáltatása. "

2010. aug. 3. 23:00
 6/8 anonim ***** válasza:

Dänikennek olvastam egy könyvét - elpazarolt idö volt.

Bizonyítékok sehol sincsenek az állítólagos ufóiról, csak homályos találgatások, hogy "ha ezt a teljesen nyilvánvaló dolgot valami értelmetlen és hibás szempont szerint nézzük meg, akkor talán bele lehet látni egy ufót is".

Például rengeteget foglalkozik a maja Pakal király korosófedelével, ahol szerinte a király egy rakétában ül. Volt szerencsém élöben is látni azt a koporsót, és a maja kutúrának kicsit utánaolvasva nyilvánvaló, hogy a Däniken által látni vélt rakéta egy egyszerü kukoricacsö, aminek fontos szerepe van a maja hitvilágban.

Ehhez hasonló baklövések, félremagyarázások és egyes esetekben szándékos hamisítások sorára épül a könyve. Szerintem nem érdemes komolyan venni.

Pro és kontra érveket olvasott a kérdezö? Ugyan mondjon már legalább egyet Däniken koholmányai mellett, és esetleg olvassa el például ezt: [link]

elég kontra érvet találhat...

2010. aug. 3. 23:02
 7/8 anonim ***** válasza:
Előző előtti vagyok. Érdemes azt is megjegyezni, hogy Däniken is szép vagyonra tett szert a könyvei eladásaiból. Lehet sejteni mi motiválja őt is a "kutatásokra".
2010. aug. 3. 23:13
 8/8 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.

végül is bennem talán csak egy kicsit sok a fantázia... dehát valszeg majd sokat változik a nézőpontom..mert 17 vagyok, és amikor olvastam D.-t, 15 voltam...

2010. aug. 3. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!