Hisztek Erich von Danniken feltételezéseiben, ill. Rael (Claude Vorilhon) hitében?
Aham..:)viszont Rael története állítólag valós történet...
érdekes még, ajánlom Ezekiel próféta (!!!) könyvét. annak néhány részletét olvasva komoly elmélkedések indultak meg bennem.. érdekes
Dänikent ismerem, de szerintem komolytalan. Claude Vorilhont nem ismertem, de utána néztem a vallásának. Ennél a mondatnál esett le, hogy ő sem különb a többi csalótól:
"A szektának állítólag 55 ezer tagja van szerte a világon, ami a bevételeket tekintve sem kis dolog, hiszen a raeliták számára kötelező az egyházi tized, vagyis jövedelmeik tíz százalékának beszolgáltatása. "
Dänikennek olvastam egy könyvét - elpazarolt idö volt.
Bizonyítékok sehol sincsenek az állítólagos ufóiról, csak homályos találgatások, hogy "ha ezt a teljesen nyilvánvaló dolgot valami értelmetlen és hibás szempont szerint nézzük meg, akkor talán bele lehet látni egy ufót is".
Például rengeteget foglalkozik a maja Pakal király korosófedelével, ahol szerinte a király egy rakétában ül. Volt szerencsém élöben is látni azt a koporsót, és a maja kutúrának kicsit utánaolvasva nyilvánvaló, hogy a Däniken által látni vélt rakéta egy egyszerü kukoricacsö, aminek fontos szerepe van a maja hitvilágban.
Ehhez hasonló baklövések, félremagyarázások és egyes esetekben szándékos hamisítások sorára épül a könyve. Szerintem nem érdemes komolyan venni.
Pro és kontra érveket olvasott a kérdezö? Ugyan mondjon már legalább egyet Däniken koholmányai mellett, és esetleg olvassa el például ezt: [link]
elég kontra érvet találhat...
köszi a válaszokat.
végül is bennem talán csak egy kicsit sok a fantázia... dehát valszeg majd sokat változik a nézőpontom..mert 17 vagyok, és amikor olvastam D.-t, 15 voltam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!