Hogy lehet kiszámolni hányan, valakit pontoztak fel és hányan le? A matek tanárom szerint nem lehet.
Azért nem lehet tudni, mert nem tudjuk, hogy milyen algoritmust használ az oldal a szavazatok értékelésére, azaz nem tudjuk, hogy melyik gomb milyen szabályok szerint módosítja a %-ot. Ha valaki össztűz alá kerül egy kérdésnél (mindenki láthatóan leszavazza), akkor sem azonnal kap 0%-ot, hanem szépen leharcolódik.
A fenti válaszok mind abból indultak ki, hogy feltételeztek egy bizonyos szabályt, de igazából nem tudjuk, hogy mi a szabály.
Bocs, félreérthetően írtam. Arra vagyok kíváncsi, hogy hányan pontoztak fel 1db választ és hányan le, ha x% után az én pontozásomat beleszámítva y% lesz.
16:12-es köszönöm a kimerítő választ, de magam is kimerültem benne:D Hamar elvesztettem a fonalat, nem vagyok jó matekból. Tehát, valami aránylag egyszerű képlet lenne erre?
18:06
Igen, szerintem is ez a neheze. 50%os válasznál nem lehet tudni hogy 2fel 2le vagy 5fel 5le, pl.
De az nem segít a kiszámolásban hogy tudjuk mennyit változott a felszavazás után?
16:12 szépen megválaszolta, csak sajna a rendszer nem így működik.
Ha megnézed a Főoldalon a toplistát, láthatod, hogy a "Válasz százalék"-on kívűl van egy "Érték százalék" is.
Ez azt jelenti, hogy a rendszer mennyire tartja hasznosnak az értékeléseidet.
Tehát ha valaki felpontoz, akinek 100% a válasz értéke, és egy másik lepontoz, akinek 50% a válasz értéke, akkor az utóbbit kevésbé veszik figyelembe, így kb. 75% lesz a válaszod hasznossága. (Azért kb, mert lehet, hogy vannak más paraméterek is, azokról nem tudok.)
Tehát a válasz: nem lehet kiszámolni, mivel minden pontozás súlyozva van.
----
Kiegészítés:
A "Válasz értéket" egyébként az alapján számolja, hogy mennyire adsz hasonló értékeléseket egy válaszra, mint a többiek. Tehát ha folyton lepontozol olyan válszokat, amiket rajtad kívül mindenki felpontozott, akkor később kevésbé lesznek értékesek az értékeléseid.
Remélem érthető... én se ismerem pontosan a rendszert. :)
Akkor erre pontos választ egy modi/admin tudna adni:)
(illetve ő sem)
Köszönöm a ti válaszaitokat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!