Merre találom az üstököst?
Hol találom az égen az üstököst? Akárhova nézek nem látom, pedig a hely kíváló lenne rá, vidéki vagyok. A mióta látható az üstökös még nem volt szerencsém látni, prdig figyelgetem napnyugtakor, általában észak kelet felé keresgélem, ! Melyik irányba nézzek pontosan? az est melyik szakában lehet látni és meddig? Milyen alacsonyan van? Lehet alacsonyan van és felhőktől nem látni? De azt mondták 23-a fele nagyon látható lesz.
Nagyon hálás lennék ha valaki leírná.
Északnyugat felé, a nagy göncöl "alatt".
Már alig látszik szabad szemmel. Azt mondták 23-án lesz a legközelebb a Földhöz és nem azt, hogy a legfényesebb lesz. Július elején volt a legfényesebb.
Sebaj, majd 6700 év múlva jön megint, akkor jobban figyelj. :D
Ha van egy kisebb távcsöved, az már sokat segíthet. (Én viszonylag fényszennyezett helyről néztem, szabad szemmel nem látszott, maximum sejtettük hol van ha már megvolt, de egy binokulárral simán ki lehetett venni.) Hogy hol van épp, azt pedig például az alábbi térképek segítségével tudod belőni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!