Erőssebbé válhatunk-e nagy gravitációs térben?
Figyelt kérdés
Ha képesek lennénk a bolygóközi utazásra, és egy olyan bolygóra mennénk, amilyen a Föld (kivéve, hogy ott nagyobb a gravitációs mező), akkor ez milyen mértékben hatna ránk? Sportolásra alkalmas lenne az a bolygó, vagy a magasabb gravitáció tönkretenné a szervezetünket? (Nem kell nagy eltérésre gondolni, a gravitáció maximum kétszer erősebb lenne). És erősebbek lennénk, ha visszajönnénk a Földre?2010. aug. 2. 19:13
1/20 anonim válasza:
Valószínüleg fárasztóbb lenne minden. Ha voltál már kemény edzőtáborban, akkor úgy éreznéd magad kezdetben. De egy idő után hozzászoknál. De tudod, ami nem öl meg, az erősít. Hosszú távon, szerintem, könnyebbé vállnának a csontjaink stb. Evolúciós marhaságok.
2/20 anonim válasza:
Ha sokáig az űrben vagy gravitáció nélkül akkor a Földön lábra se tudnál állni úgyhogy szerintem igen.
3/20 anonim válasza:
Szerintem sűrűbbé válna a csontszerkezetünk, ahogyan például a küzdősportot végzőknek, és megerősödnének az izmaink, hogy a nagyobb gravitációt is "le tudjuk győzni" és fel tudjunk állni.
4/20 anonim válasza:
Az erőd ehhez a gravitációhoz van.Nagyobb gravitációnál csökken a sportteljesítmény értelemszerűen hiszen a tested súlya nagyobb lesz. Ha a karod súlya kétszerakkora akkor nehezebben és lassabban tudod felemelni ugyanazzal az erővel.
5/20 anonim válasza:
Azt mondja "Nem kell nagy eltérésre gondolni, a gravitáció maximum kétszer erősebb lenne"... a kétszeres az egy igen jelentős változás... persze mihez képest, de akkor is.
6/20 anonim válasza:
Egyébként a kétszeres gravitáció már szívproblémákat okozna a kétszeres tömegű vér miatt, de szerintem még egy 10%-os eltérést túl tudnánk élni.
7/20 anonim válasza:
Ha elmennél egy olyan bolygora és visszajönél 10 év múlva, nem hiszem hogy lényeges külömbség lenne. De, ha mondjuk több ezer évig élnének ott az emberek, akkor lehet hogy alkalmazkodna hozzá a szervezet.
8/20 anonim válasza:
Az ember nem tud csak úgy erősödni a végtelenségig.
9/20 anonim válasza:
Ehez nem kell utazgatni. Pakold meg magad súlyokkal és végezd így a dolgod. Persze nem teljesen ugyan az (Pl. belső szervek tömege).
10/20 A kérdező kommentje:
Nem kell olyan nagy gravitációs erőre gondolni! Maximum kétszer annyi, mint a Földön. Több már nagyon megterhelő lenne. Így is egy 70 kg-os ember ott 140 kg lenne. De a gravitációs különbség kihat-e a szervezetre? És erősebbek lehetünk-e egy ilyen bolygón?
Itt egy példa: elmegyek erre a bolygóra, és itt élek néhány évet.Itt kétszer annyi a testsúlyom (160 kg). Majdnem olyan, mintha súlyokat pakoltam volna magamra, de a gravitáció az egész szervezetemre kihat. Lassan hozzászokom a környezethez, és mikor visszatérek a Földre, sokkal könnyebb, és erősebb leszek. Ez nem azt jelenti, hogy kétszer erődebb leszek. Csak sokkal könnyebbben tudok mozogni.
2010. aug. 2. 21:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!