Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Rájöttem, hogy alapműveletlen...

Rájöttem, hogy alapműveletlen vagyok. Vannak ilyen tudományos gyorstalpaló könyvek?

Figyelt kérdés

Valamint irodalmi-költészeti (mert alapműveltség) és befektetős? (utóbbi személyes érdeklődés)

Az alapvető tudományos szavakkal, mértékegységekkel, egységekkel sem vagyok tisztában és zavar. Szeretnék mindenféle tudományágból egy kis felületes tudást összeszedni, hogy több témához hozzá tudjak szólni.

Muszáj az általános iskolai könyveket olvassam, vagy vannak tömör szómagyarázó gyorstalpaló könyvek?

Az sem baj, ha gyerekeknek készült, rajzokkal, képekkel, akkor gyorsabban megjegyzem. Lehetőleg egyszerű nyelvezete legyen. Ilyen for dummies jellegű.

Tudnátok segíteni ebben? Köszönöm.

Szeretnék alapművelt lenni. Ehhez miket kell kiolvassak? A kötelezőolvasmányokat muszáj? Gondolom a színház is ilyen.

2020. júl. 11. 19:28
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Most ez vicc volt? Nem esett le, mondom, hogy ehhez még nem vagyok elég művelt :/
2020. júl. 11. 22:08
 12/21 A kérdező kommentje:
Ja, meg egy kis informatikai alapműveltségre és nyelvtudásra is szükségem lenne. Nyelvtudásra vannak jó nyelviskolás, de az informatikai alapműveltséget nem tudom, hogy honnan szedjem össze, pedig amai világban kéne.
2020. júl. 11. 22:34
 13/21 A kérdező kommentje:
+ a matekhoz is kéne valami korrepetáló könyv.
2020. júl. 12. 19:51
 14/21 A kérdező kommentje:
Leginkább a matekhoz és logikához lenne szükségem segítségre.
2020. júl. 16. 16:02
 15/21 anonim ***** válasza:
57%

Nézd, nem tudom, hogy milyen társaságban szeretnél villantani, de ahol a tudományos ismeretet beszélik, ott a költészettel hülyének fognak nézni.

Igazság szerint a költészettel manapság már nagyon nehéz bármilyen környezetben is érvényesülni.

2020. júl. 16. 22:04
 16/21 anonim ***** válasza:
Mondj egy-két példáz, amit nem tudsz, csak hogy lássuk mekkora a baj .
2020. júl. 16. 22:07
 17/21 A kérdező kommentje:

15. De én szeretem a verseket, egy tudományos közegbe meg sose tudnék bekerülni. Magamért szeretnék alapművelt lenni, nem másokért. (ha mégis bekerülnék, legfeljebb eltitkolom, hogy szeretem a verseket)

16. Már kijártam a sulit, sok minden nem jut eszembe. Bajban vagyok még a törtekkel is, és az érettségin segítettek a tanárok átmenni, hogy mit hova írjak. Szerencsére az érettségi elnök pont lecarta, jófej volt. Mondjuk elég ketyós suliba jártam, ez is rásegített a dologra.

2020. júl. 16. 22:55
 18/21 anonim ***** válasza:

Hát nem is tudom....

Én mindig úgy voltam a verselő figurákkal, valahogy nagyon furcsa emberek.

Az átlag ember nincs oda a versekért.

Kérdés, hogy átlagos ember akarsz e lenni, vagy inkább egyfajta csodabogár ?

A társas érintkezéseknél nem is okvetlenül kell extra műveltnek lenned, sokkal inkább a humor dominál.

Olyan meg nincs, hogy csak a magad kedvéért szeretnél műveltebb lenni. Az ember alapvető tulajdonsága, hogy vágyik a másik ember elismerésére.

2020. júl. 16. 23:51
 19/21 A kérdező kommentje:
Akkor ne higyj nekem, nekem mindegy. Vannak ilyen könyvek, amik segítenek nekem, vagy nincsenek?
2020. júl. 17. 00:16
 20/21 anonim ***** válasza:

Utánanézés, szinten tartás céljára egy matematikai zsebkönyvet használok.

Obádovics J. Gyula Matematika - - Nyolcadik kiadás - - Műszaki Könyvkiadó 1972

Kicsit régi, a valószínűség számítás, játékelmélet, halmazelmélet hiányzik belőle, de nekem megteszi.

2020. júl. 17. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!