Rájöttem, hogy alapműveletlen vagyok. Vannak ilyen tudományos gyorstalpaló könyvek?
Valamint irodalmi-költészeti (mert alapműveltség) és befektetős? (utóbbi személyes érdeklődés)
Az alapvető tudományos szavakkal, mértékegységekkel, egységekkel sem vagyok tisztában és zavar. Szeretnék mindenféle tudományágból egy kis felületes tudást összeszedni, hogy több témához hozzá tudjak szólni.
Muszáj az általános iskolai könyveket olvassam, vagy vannak tömör szómagyarázó gyorstalpaló könyvek?
Az sem baj, ha gyerekeknek készült, rajzokkal, képekkel, akkor gyorsabban megjegyzem. Lehetőleg egyszerű nyelvezete legyen. Ilyen for dummies jellegű.
Tudnátok segíteni ebben? Köszönöm.
Szeretnék alapművelt lenni. Ehhez miket kell kiolvassak? A kötelezőolvasmányokat muszáj? Gondolom a színház is ilyen.
Nézd, nem tudom, hogy milyen társaságban szeretnél villantani, de ahol a tudományos ismeretet beszélik, ott a költészettel hülyének fognak nézni.
Igazság szerint a költészettel manapság már nagyon nehéz bármilyen környezetben is érvényesülni.
15. De én szeretem a verseket, egy tudományos közegbe meg sose tudnék bekerülni. Magamért szeretnék alapművelt lenni, nem másokért. (ha mégis bekerülnék, legfeljebb eltitkolom, hogy szeretem a verseket)
16. Már kijártam a sulit, sok minden nem jut eszembe. Bajban vagyok még a törtekkel is, és az érettségin segítettek a tanárok átmenni, hogy mit hova írjak. Szerencsére az érettségi elnök pont lecarta, jófej volt. Mondjuk elég ketyós suliba jártam, ez is rásegített a dologra.
Hát nem is tudom....
Én mindig úgy voltam a verselő figurákkal, valahogy nagyon furcsa emberek.
Az átlag ember nincs oda a versekért.
Kérdés, hogy átlagos ember akarsz e lenni, vagy inkább egyfajta csodabogár ?
A társas érintkezéseknél nem is okvetlenül kell extra műveltnek lenned, sokkal inkább a humor dominál.
Olyan meg nincs, hogy csak a magad kedvéért szeretnél műveltebb lenni. Az ember alapvető tulajdonsága, hogy vágyik a másik ember elismerésére.
Utánanézés, szinten tartás céljára egy matematikai zsebkönyvet használok.
Obádovics J. Gyula Matematika - - Nyolcadik kiadás - - Műszaki Könyvkiadó 1972
Kicsit régi, a valószínűség számítás, játékelmélet, halmazelmélet hiányzik belőle, de nekem megteszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!