A nem "avian" hüllők melegvérűségét vissza lehetne hozni tenyésztői módszerekkel?
Nézzünk szembe a tényekkel, kihalt dinoszauruszt vagy más őshüllőt senki sem fog tudni klónozni, így a Jurassic park és John Hammond álma soha nem teljesülhet be.
Viszont ahhoz esetleg elegendő lehetne a tudásunk, hogy hüllők más dinasztiáit indítsuk el a világuralom útján?
Szerintem a Galapagos-szigetek jó példa rá, hogy a ma élő hüllőkben is rengeteg potenciál van. Akár csak az óriásteknősre gondolunk vagy a tengert meghódító leguánra.
Milyen módszerekkel lehetne manipulálni úgy az evolúciót, hogy ismét melegvérű hüllők járják a földet?
Szerintem a szárazföldi teknősökből lehetne páncélos és páncél nélküli növényevő óriásokat létrehozni. Rendkívül értelmes állatok, szerintem mindenki cukinak tartaná őket.
A tengeri leguánból csinálhatnánk egy planktonszűrő tengeri hüllőt.
A varánuszokból pedig egy tengeri ragadozót.
De elnézve, hogy az emberek a kutyákkal is mit értek el, szerintem szinte bármit ki lehetne tenyészteni.
Nem kell ma se "manipulálni úgy az evolúciót, hogy ismét melegvérű hüllők járják a földet".
Legalábbis a kezdeti lépésekkel már nem kell törődni, ha a manipulátorunk a tegukat kezdi el célirányosan tenyészteni.
Ők már alkalmanként képesek a testhőmérsékletüket melegebbre emelni, mint a környezetükét.
#3: "ez még kevés lenne a "világuralomhoz"
Minek kellene a tenyésztéshez világuralom?
A rókából kutyát manipulálók megelégedtek egy kisebb területtel is, és szerencsére nem pusztították ki az összes kutyát se.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!