Miért esik jól a kóla, miután sokat ettünk?
Nem tudom, másoknál is van-e ilyen, de nekem pl. nagyon jól tud esni egy pohár kóla (akármilyen márka), ha sokat ettem. Mástól olyat hallottam már, hogy akármilyen szénsavas üdítő van rá ugyanilyen hatással, bár rám kizárólag valamilyen kóla.
Van erre valami biológiai magyarázat?
(Talán az egészség kategóriába is beillett volna ez, de mivel a felvetett kérdés tudományos, biológiai vonatkozásaira lennék kíváncsi, jobbnak láttam idetenni.)
Köszönöm előre is a válaszokat!
Nekem spec egy jó kis lecsó, chilis bab vagy ilyesmi után jó hideg tej esik jól.
Nem tudom, nem hiszem, hogy ennek több köze van bármi tudományos okhoz, mint a megszokáshoz és ízléshez.
Amúgy a Coca-Cola állítja, hogy a szénsav és a foszforsav kombója a koffeinnel jótékony hatással van az emésztésre.
Hitelességre befér az ilyen-olyan bio-csodaszer oldalak "tudományos" magyarázatai közé. :)
Kinek a kóla, kinek a (vörösboros) kisfröccs. Egy húsos vagy zsíros ebéd után a kisfröccsnek nincs párja. :D
(És szerintem egészségesebb is mint a kóla, de ebbe nem mennék bele.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!