Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Úszómedencében kémiai reakció...

Úszómedencében kémiai reakció vagy esetleg egyfajta elektrolízis okozhatott sókiválást?

Figyelt kérdés

A műanyag úszómedencénk kilyukadt és öntapadós alufóliával lett befoltozva. Azt vettük észre kb egy hét múlva, hogy sókiválás van végig az alufólián, ami amúgy kézzel könnyen eltávolítható róla.

Rézgálic és klórtabletta lett beletéve a medence vizébe, bár igen csekély mértékben. Ez valami vegyi reakció avagy egyfajta elektrolízis eredménye?

Esetleg másvalami?

2020. jún. 10. 14:19
 1/2 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen az alumínium-hidroxidot látod az alumínium felszínén. Az alumínium amfoter fém. Savakban és lúgokban is oldódik. A savas kémhatás miatt az alufólia felszínéről feloldódott alumínium ion a vízben lévő hidroxil ionokkal képezi az aluminium egyik legstabilabb vegyületét, az alumínium-hidroxidot.

Szóval vegyi reakció.

Remélem áramot nem vezettél a medencébe, úgyhogy nem elektrolízis :-)

2020. jún. 12. 19:07
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Már nem is reméltem, hogy valaki reagál a kérdésemre.

Látom, hogy vágod a kémiát, ezért lenne még egy kérdésem hozzád.

Idén először próbáltam ki -a neten olvasott- rézgálicos víztisztítást ami eddig bevált, bár még hőség nem volt így nem tudom, hogy hogyan reagál a meleg vízben megszaporodó algákra a rézgálic.

Szeretném kikérni a véleményedet a lehetséges hatásáról, ill. arról, hogy ártalmas lehet-e emberekre?

Az "előírt" hígítás mindössze egy kávéskanálnyi 10 m3 vízhez.

Eddig így alkalmaztam.

Előre is köszönöm a válaszodat.

2020. jún. 14. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!