Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A mikrohullámú sütőben,létre...

A mikrohullámú sütőben,létre lehet hozni plazmát,valahogyan?

Figyelt kérdés

#Plazma,kisèrlet,tudomány,halmazállapot,halmaz,
2020. jún. 7. 09:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nyilván ezeknél a kísérleteknél nem az egész lesz plazma, de azért valamennyi van ott is.
2020. jún. 7. 16:20
 12/17 anonim ***** válasza:
78%

10-es: a plazma állapot nem 6000 K-nél kezdődik, igazából vannak meglepően "hideg" plazmák is.

A plazma igazából csak ionizált gáz és egy fontos paramétere az ionizációs fok. A gyertyaláng, a fénycsövek belseje és a mikróba tett szőlőből keletkező plazma valóban viszonylag gyengén ionizált (tipikusan <10% ionizáltsági fok), de ettől még az általános definíció szerint plazma.

2020. jún. 7. 20:08
 13/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom hol tanulsz vagy hol tanultál de butaságot beszélsz.

Nekem akarod megmagyarázni plazma paramétereit?

Gyertyaláng mi? ... úristen, ami a 2000 K-t sem éri el.

A fénycsőről meg ne is beszéljünk...

Fogalomzavarban vagy jó lenne ha nem reflektálnál a válaszomra mert a jövőben nincs kedvem tanulatlanokkal foglalkozni, köszi.

2020. jún. 8. 17:24
 14/17 anonim ***** válasza:

Mindig megmosolygom amikor ilyen középiskolások elkezdenek írogatni azután hogy láttak valamit a spektrumon :D

Több évet dolgoztam plazmafizikai kutatóintézetben mint fizikus, tudom hogy mi az a plazma :)

Nem kell viszont fizikusnak lenni hogy utána tudj nézni a dolgoknak, elég csak felmenni a wikipédiára (Plasma, Flame, stb) ahol leírják hogy bizony a láng és a fénycsőben lévő anyag is plazmának tekinthető. Nyilván ahogy korábban írtam, gyengén ionizált plazma, van olyan irodalom ahol gáz/plazma határesetnek tekintik.

A "plazma" halmazállapot egy sokkal bonyolultabb dolog mint aminek az átlagember képzeli: rendkívül széles sűrűség és hőmérséklet tartományokban létezhet és nagyon sok érdekes effektust produkál, nem véletlenül alakult ki a fizikának az az ága amit úgy hívnak hogy plazmafizika. (ennek az alkalmazott részébe tartozik pl a láng spektroszkópia is)

2020. jún. 8. 20:18
 15/17 anonim ***** válasza:

Ha ilyen nagy plazmafizikus vagy egy nagy mosollyal írd már le ide mi a plazma állapot!

A láng egyébként az optikai emissziós spektroszkópia (OES) részét képezi aminek köze sincs a plazma állapothoz.

Nagy plazmafizikus vagy akkor azt is meg tudod adni hogy a fénycsőben lévő nemesgáz mekkora ionizáltsági fokú... gondolom, hajrá :).

2020. jún. 8. 21:16
 16/17 A kérdező kommentje:
Inkább lesz@rom,kösz a jóknak,viszont váltáska.
2020. jún. 8. 22:35
 17/17 A kérdező kommentje:
Remélem törlik is a kérdésem ,,ítt márt semmitsem lehet.
2020. jún. 8. 22:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!