Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyi ideje van...

Szerintetek mennyi ideje van még az emberiségnek?

Figyelt kérdés
úgy értem h meddig tudja feltartani magát ilyen szennyezéssel túlnépesedéssel erdőírtással fajkihalással?
2010. júl. 30. 22:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Olyan kérdést tettél föl, amire még a tudós társadalomban is vita van. Most azt várod, hogy a laikusok tippeljenek, vagy egyes "mindenhez értő" okoskodók irogassanak ide?? (Jobban jársz, ha az ide vonatkozó szakirodalmat olvasod, nagy alapossággal...)
2010. júl. 30. 22:41
 2/12 anonim ***** válasza:
5.....4.....3.....2..............most mi is jön?
2010. júl. 31. 00:42
 3/12 A kérdező kommentje:
1
2010. júl. 31. 10:02
 4/12 anonim válasza:
Hacsak nem változik drasztikusan jó irányba a világ a környezet és természetvédelem területén, akkor sztem 150-200 év.
2010. júl. 31. 13:41
 5/12 dellfil ***** válasza:

Emberiségként sok. Még sok tízezer év is lehet. "Fejlődő" civilizációként már lehet, hogy csak 100-200 év, vagy annyi se. Azután meg az is lehet. hogy ha a civilizáció összeomlik, később új, másfajta alapokon újra "fejlődésnek" indul.

De ha ez a civilizáció túlteszi magát az energia problémáin, és képes lesz olyan nemzedékeket kinevelni, amelyek tagjai képesek lesznek túltenni magukat egyéni kapzsiságaikon, talán elérhetővé válnak a csillagok. Akkor valószínűleg a Galaktikában szétszóródó, szétáramló emberiség kultúraszigetei között lesznek olyanok is, amelyik akár milliárd évekig is ellesznek valahogy...

Lásd a hipotetikus, Kardasev féle második, illetve harmadik típusú civilizációkat.

A mostani civilizációnk nem üti meg az egyes típusú civilizációra vonatkozó definíció mértékét sem.

Egyes típus: A bolygó összes erőforrásával rendelkezik. (Annak elpusztítása nélkül!)

Kettes típus: A központi csillaga, és a rendszer összes erőforrásával rendelkezik. (Annak elpusztítása nélkül!)

Hármas típus: A galaxis összes erőforrásával rendelkezik. (Lásd mint előbbiek) :D

dellfil

2010. júl. 31. 13:42
 6/12 A kérdező kommentje:
kössz a választ :D
2010. aug. 1. 11:33
 7/12 anonim ***** válasza:
Szerintem ha valami külső katasztrófa nem üt be, ami kihalással fenyeget (meteor, ilyesmi), akkor biztosan nagyon sok időnk van még. Én úgy gondolom, hogy mikor jelentősen elkezd fogyni a népesség, mert kiirtjuk magunkat, vagy éppen túlnépesedünk, vagy elfogynak az erőforrások, röviden: ha szar helyzetben leszünk és az emberiség érzi a vesztét, sokkal hatékonyabban fog alternatív megoldások után kutatni és a túlélés lesz az elsődleges cél-
2010. aug. 1. 20:44
 8/12 anonim ***** válasza:
59%
Nekem még olyan 60-70, addig meg még csak megmarad a Föld. =D
2010. aug. 2. 02:21
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
2012, ha hiszel benne(én nem)... És a többi az titok... 10 milliárd ember vígan el tud élni még a földön... De ahogy a kínaiak szaporodnak... És ha keresztény vagy, akkor a feltámadás napjáig, mert 6 milliárd embert nem lehet csak úgy elővarázsolni a semmiből... Ha meg unatkozol akkor meg majd megtudod...
2010. aug. 2. 15:07
 10/12 anonim válasza:
Egy faj sem élt pár tíz vagy százezer évnél tovább. Nem hinném, hogy az ember kivétel lenne. De lehet hogy mint faj továbbfejlődünk... (A krokodilfélék is majd 400 millió évesek)
2010. aug. 2. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!