Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szerintetek milyen lesz a...

Szerintetek milyen lesz a világ a korona vírus után, miben lesz másabb, az emberek mit fognak másképp csinálni?

Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék mások véleményére, szerintetek?

2020. máj. 11. 20:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
82%
#9-es, eza ló másik oldala. Évek óta szervezem úgy a kisebb és nagyobb szabású útjaimat, hogy az esetleges elmaradás költségeit minimalizálom. Működik és különösebb erőfeszítést nem igényel.
2020. máj. 12. 10:11
 12/14 Wadmalac ***** válasza:
82%

#8: Van olyan meló, ahol nem is működőképes.

Én is elvben irodás vagyok, két hétig voltam home office módban és saját saccom szerint max. 40%-os hatásfokkal tudtam intézni a dolgokat.

A két hét alatt négyszer inkább mégis bementem, mert nem volt otthonról rendesen intézhető az ügy.

Pedig szoftver- és hardver-feltétel is megvolt.

Egy programozó bizonyára meg tudja oldani, de egy átlagos irodás azért tesz annyit a lábába nap közben, mint a gépbe, sok dolgot nem lehet fizikális jelenlét nélkül intézni.

Az irodamunka nagy része elkerülhetetlenül papír alapú sok helyen ma is.

2020. máj. 12. 10:42
 13/14 anonim válasza:
100%

Sokan új hobbikat próbáltak ki (és élvezték is). A tudatosabb réteg ezt megtarthatja.

Talán nem vagyok egyedül azzal, hogy rengeteget tanultam magamról a karantén alatt. A jövőben ennek megfelelően alakíthatjuk életünket.

Én a többletidő miatt többet sportolok. Általában a heti 3 óra összejön. Jó lenne ezt megtartanom.

Én pl már a vírus előtt is egyre röbb dolgot intéztem online és vásároltam is online. A vírus alatt meg pláne.

Talán mások is így vannak vele és ez meg is maradhat.

A home office-nak millió előnye van, főleg a kevésbé társasági emberek szemszögéből.

Legfőképp, hogy nem kell utazni.

Azzal, hogy kevesebb ember utazik, az autó is kevesebb, a tömegközlekedés is kevésbé terhelt.

A munkáltatók most rájöhetnek, hogy jéé a pórnép otthon is képes dolgozni! Akár heti több home office-t engedhetnek.

A környezetvédelem érdekében viszont teljes szemléletváltás kellene.

Alapvetően jóval kevesebbet kellene termelni és fogyasztani.

Ehhez viszont gazdasági átalakítás kellene...

(lásd a meme: a világgazdaság összeomlóban van, mert csak azt vesszük meg, amire tényleg szükségünk van)

Alapvetően a legtöbb ember nem tudatos (nyugi, a legtöbb dologban saját magamra is gondolok itt), a cégek a maguk érdekeit nézik, az államok a maguk érdekeit nézik.

Nem lesz itt semmi változás, pedig most igazán lehetne!

2020. máj. 13. 13:53
 14/14 anonim válasza:
43%
Szerintem semmi változás. Max. mindenki viseli magával a kézfertőtlenítőt és lesz egy csomó felesleges maszk. Szerencsére az vezetők ügyesek voltak és nem kell számítani 2. gazdasági világválságra. Bekerülünk a történelem könyvekbe!!
2020. jún. 4. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!