Szerintetek milyen lesz a világ a korona vírus után, miben lesz másabb, az emberek mit fognak másképp csinálni?
#8: Van olyan meló, ahol nem is működőképes.
Én is elvben irodás vagyok, két hétig voltam home office módban és saját saccom szerint max. 40%-os hatásfokkal tudtam intézni a dolgokat.
A két hét alatt négyszer inkább mégis bementem, mert nem volt otthonról rendesen intézhető az ügy.
Pedig szoftver- és hardver-feltétel is megvolt.
Egy programozó bizonyára meg tudja oldani, de egy átlagos irodás azért tesz annyit a lábába nap közben, mint a gépbe, sok dolgot nem lehet fizikális jelenlét nélkül intézni.
Az irodamunka nagy része elkerülhetetlenül papír alapú sok helyen ma is.
Sokan új hobbikat próbáltak ki (és élvezték is). A tudatosabb réteg ezt megtarthatja.
Talán nem vagyok egyedül azzal, hogy rengeteget tanultam magamról a karantén alatt. A jövőben ennek megfelelően alakíthatjuk életünket.
Én a többletidő miatt többet sportolok. Általában a heti 3 óra összejön. Jó lenne ezt megtartanom.
Én pl már a vírus előtt is egyre röbb dolgot intéztem online és vásároltam is online. A vírus alatt meg pláne.
Talán mások is így vannak vele és ez meg is maradhat.
A home office-nak millió előnye van, főleg a kevésbé társasági emberek szemszögéből.
Legfőképp, hogy nem kell utazni.
Azzal, hogy kevesebb ember utazik, az autó is kevesebb, a tömegközlekedés is kevésbé terhelt.
A munkáltatók most rájöhetnek, hogy jéé a pórnép otthon is képes dolgozni! Akár heti több home office-t engedhetnek.
A környezetvédelem érdekében viszont teljes szemléletváltás kellene.
Alapvetően jóval kevesebbet kellene termelni és fogyasztani.
Ehhez viszont gazdasági átalakítás kellene...
(lásd a meme: a világgazdaság összeomlóban van, mert csak azt vesszük meg, amire tényleg szükségünk van)
Alapvetően a legtöbb ember nem tudatos (nyugi, a legtöbb dologban saját magamra is gondolok itt), a cégek a maguk érdekeit nézik, az államok a maguk érdekeit nézik.
Nem lesz itt semmi változás, pedig most igazán lehetne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!