Történelem: hogy hívták ezt a várost, ahol befuccsolt egy ideológia?
Figyelt kérdés
Egyszer láttam róla dokumentumfilmet, de kicsi voltam, nem emlékszem a város nevére. Egy esőerdőben épült, hogy az emberek faji, politikai, mindenegyéb megkülönböztetés nélkül élhessenek, egyfajta tökéletes és utópisztikus egyenlőségben, de végül az egésznek véget vetett az, hogy alapból lehetetlen. És a vezetőség nem törődött bele, hogy vége, ezért sokakat "öngyilkosságra" kényszerítettek ciántablettákkal és injekciókkal. Úgy emlékeztem, George Town, de ezen a néven nem találtam meg.2010. júl. 28. 09:42
2/9 A kérdező kommentje:
Igen, ez az.
Köszönöm.
2010. júl. 28. 10:24
3/9 anonim válasza:
Ez nem ideológia, hanem egy paranoiás őrült lázálma.
4/9 anonim válasza:
Már a leírásban hazudsz, most akkor mindenki egynelő volt vagy volt vezetőség?
5/9 anonim válasza:
mint írta, még kicsi volt, amikor látta, nem várhatod el, hogy mindenre pontosan emlékezzen.
6/9 A kérdező kommentje:
Igen, elnézést, hogy ellentmondást sikerült leírnom. Volt vezetőség, de azok az emberek, akik kiköltöztek, a szabadságot és egyenlőséget akarták elérni, tehát egyenlőnek tartották magukat a többi lakossal.
2010. júl. 28. 13:33
7/9 A kérdező kommentje:
11:00 köszönöm a javítást. Csak hirtelen nem is tudtam máshogy megfogalmazni, mert egy beszélgetés kapcsán az ideológiákról ugrott be, hogy hallottam erről az esetről.
Először egyébként azt hittem, hogy tévedtem és valójában meg sem történt, mert egyik ismerősöm sem tudott a létezéséről.
2010. júl. 28. 13:35
8/9 anonim válasza:
Szektában eleve nem lehet semmiféle egyenlőség!
9/9 A kérdező kommentje:
Tényleg?
Jé, képzeld, amúgy meg is haltak!
"...Azt tervezték, hogy egyenlőségen alapuló mezőgazdasági közösség lesznek, s főként rizst fognak fogyasztani..."
Az, hogy mit szerettek volna, és hogy ebből mi volt megvalósítható, két külön dolog.
2010. júl. 28. 15:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!